AbbasPanpa
Bronz 3 Üye
Düştükten 3 gün sonra yapılan tedavilerim sonucunda ve sizlerin yardımıyla kaplumbağam abbas iyileşti ve akvaryumuna, kardeşinin yanına geri döndü. Sadece yemek yeme sıkıntısı var onuda korktuğu için yemediğini düşünüyorum, çok iştahla yediği yemi o kazadan sonra yemiyor daha doğrusu hiçbirşey yemiyor ama hareketliliğinde en ufak bir azalma yok, akvaryumu odaya aldığım günden beri her sabah 6'da tıkırtı sesleri uyanıp kaplumbağam abbasın kuru alana çıkıp arka ayaklarını sürttürerek güneşlenmesini izliyorum sağlıklı olduğundan eminim fakat kaza gününden itibaren yem yemedi, yani 6 gündür beslenmiyor, tabi ben ona o arada kıyma vermeye başladım çünkü kıymaya karşı zaafları var yalnız kıymayıda öyle doğru düzgün yemiyor ağzına alıp sanki kıymanın içinden birşey alıp geri kalanı dışarı cıkarıyor bu kadar az beslenmeyle nasıl hala deli gibi yüzüyor anlamıyorum. Ben ona yarın şırınga alıp yemi lapa haline getirip ağzından vermeye çalışacam başka yolu kalmadı zaten düştüğünde kan kaybetmişti. ağzını nasıl açabilirim? durduk yere ağzını açmaz üstelik ağzının içinde düştüğü günden sonra oluşan küçük bir yara var ona zarar vermeden bu abbas'ın ağzını nasıl açabilirim