Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Abuzere arkadas ariyorum

remsemiles

Altın 2 Üye
Kismetse yarin Abuzeri yeni yuvasina tasicam. Profilodaki petshopta yaklasik 15 cm kabuk boyunda bi kaplus var. Abuzerin kabuk boyu ise 9 cm. Petshop sahibi 10 lira gibi komik bir ucret istedi. Acaba alsam birbirlerine zarar.verirlermi

Cvp: Abuzere arkadas ariyorum

Selim bey anlaşıp anlaşamayacakları hiç belli olmaz. Boy farkı da önemli tabii ama aynı boyda aynı yaştaki kapluşlar bile kavga edebiliyor.

Eğer yeni akvaryumunuz büyükse bir anlaşmızlık durumunda akvaryumu sineklik ile ortadan bölerek kullanabilirsiniz.Tuba ablanın dediklerine ek olarak.

Selim abi abuzer az çok kendini belli etmiştir. Erkek mi dişimi? Erkekse dişi 9-10 cm kaplumbağa alıp bir süre gözlemle. Aynı cinslerin erkek erkek dişi dişi kavga etme olasılığı tüm hayvanlarda oldugu gibi kaplumbagalardada yüksek. Erkek-dişi alırsan kavga kur olaylarında olabilir. O da doğada olan birşey. Dişi istemezse karşı koyar. Hemen ayırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ama şiddetli olursa tel örgü ile ayrılabilir.

Geri