Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acemi :D

BlackMerit

Yeni Üye
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım, arkadaşımın kaplumbağası olduğu için bende istedim ama bir kaç sorum var eminim forumda vardır cevabı ama internetim çok çok yavaş hiç bir yeri açmıyor.

1. Ben küçük kaplumabağa istiyorum hiç büyümeyen büyüse de boyu 8 cm geçmeyen bir tür var mı

2. 30 lt akvaryuma kaç kaplumabağa koyabilirim ( kuru alan hariç 30 lt)

3. Eskiden balık beslediğim için filtre ve ısıtıcım var kaplumbağalar için bu fitre ve ısıtıcı kullanabilir miyim?

edit medcezir999: Türkçe'mize özen gösterelim.

Her kaplumbağa büyür 30 litre ufak ama siz bilirsinizin fitreyi iyice temizledikten sonra ikisinide kullanabilirsiniz ama kaplumbağa bakımı kolay değildir bakamayacaksanız almayın hayvan eziyet çeker.

büyümeyen cinslerın var oldugunu bılıyorum ama türkıyede varmı onu bilmiyorum.bakabileceğine emınsen al derim.kaplumbagalar yanlızda yasayabılır.30 ltye 3 tane alabilirsin sanırım.tabiki kullanabilirsin dezenfekte ettıkten sonra:)

Karasız kaldım 30 litre küçükmü, bide temel olarak ne lazım bakabilme için

Büyümeyn cinlerinden olsa süper olur

sevmek lazım en önemlisi:)yani gelipgeçici düşünüyorsan hiç alma inan çok yazık.bakımını üstlenebileceksen ve gercekten seviyorsan al

Evde 17 akvaryum olduğunu göz önüne alıyorsak seviyorum demektir, 30lt ye 3 tane olur derseniz çalışmalara başlicam hemen

30 Litre akvaryum çok küçük.Büyümeyen kaplumbağayı geçtim büyümeyen canlı varmı? :) Varsada ben hiç rastlamadım.

Balık besliyorum, 30 litreye olurmu 3 kaplumbağa başka akvaryum alam şansım yok zaten bu akvaryumda yavru lepistes akvaryumu idi ama büyüyünce boşta kaldı

Yavru kaplumbağaları bir süre idare eder ama büyüyünce mutlaka değiştirmeniz gerekir.

Hayır 30 litreye 3 kaplumbağa olmaz.Yavru iken olur ancak büyüyecekler. Hatta 1 kaplumbağa için bile ancak 1-2 sene yeterli gelir.

Bırak 3 kaplumbağa 1 kaplumbağa için bile küçük kusura bakmayın büyük bir akvaryum alın yada kaplumbağalara eziyet çektirmeyin.30 LT çok ufak 3 kaplumbağa için kaplumbağaya yazık.

90LT olurmu balıklarım öldüğü için boşaldı ben 3 tane istiyorum, yani ömür boyu bunda duracaklar.

Geri