Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

[Acil] Tedaviye Başladım Bir Bakarmsınız?

FtrU

Bronz 4 Üye
mailto:/forum/Konu-hastaligini-anlayamiyorum.html
Burada belirtmiştim. Artık bariz yamuk yüzmeye başladı. Bende hemen akciğer enf. Tedavisine başladım.
1 adet 1ltlik dondurma kutusuna derece ve ıstıcı koydum. Suyu 33e ayarladım. 1 kapsül monodoks döktüm. Yapmam gerekn başka birşey varmı?
Birde antibiyotik gözüne falan zarar vermez değilmi? Şuan çok korkuyorum açıkcası.
Sorumun biride tedaviyi nasıl uygulayayım. Kaç saat durmalı kaç gün uygulamalıyım falan..

Cvp: [Acil] Tedaviye Başladım Bir Bakarmsınız?

Günde bir defa 6 saat bekletebilirsiniz. Antibiyotik aslında vücudun her yerine zararlı ama kullanmak zorundayız. Tedaviyi düzelene kadar uygulayın. Ayrıca kabın üstünü bir bezle örtebilirsiniz ama bir kenarı açık kalsın.

Gerçekten cok teşekkür ederim. kapağını az açık bir şekilde kapattım.

Günde tek seferde 10 saat bile tutan var ama bana aşırı geliyor bu. Ortalama ideali 4 - 6 saat diyorlar.

Onun yerine ilacı içirsem nolur? Ve şırıngaya ne kadar ilaç ve su koymalıyım?

İlacı içirmek daha etkili olur ama o konu hakkında bilgim yok. Profesyonel birine veya tıpçı birine sormak lazım.

Küçük kapluşlar için bir su bardağı suya kapsülü döküp içinden şırıngayla çekip 2 damla ağzına ya da yemek yiyorsa yemine damlatabilirsiniz. Şırıngadan damlatmak zor olabilir eczanelerde damlalıklar satılır onlardan alırsanız daha rahat olur.
Tabii bunu ben hesaplamadım daha önce hasta bir kapluşa veteriner hekimin uyguladığı doz.

Ben ilaçlı suyun içinde yemini yedirdim. ( uzun aradan sonra ilk defa yedi). O arada ilacıda içmiş oldu.

Geri