Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil yardım kaplumbağam öluyor olabilir

tartiss

Bronz 5 Üye
Acil yardım lütfen kaplumbağam biseyler oldu asla kipirdamiyo çok küçük hareketler yapiyo gözlerini fal tasi gibi açtı böyle kipirdamiyo annem kalp masajı gibi bişey yaptı kabuğunun altına biraz canlandı üzerlerine biraz sıcak su attım böyle isinsinlar diye ondan mı acaba

Akvaryum ölçüleri nedir?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Kullandığınız bütün ekipman, yem, takviye ne varsa görselini atın.

Akvaryumun bir görselini atın.

Hayvanın bir görselini atın.

Yani şuan böyle yuruyo sonra donuyo kaliyo az önce böyle değildi 3 tane besliyorum en sağlıklısi bu en büyük kabuk boyuna sahip de bu şuana kadar hiç hastalanmadi da neden böyle oldu anlamıyorum sıcak su etkiliyor galiba su isisini sık sık olcuyorum 28 falan oluyor ortalama bu yüzden isiticiya ihtiyaç duymadım bu kaplumbağa halsiz davranmaya başlayınca öbürleri de panikledi ölmez değil mi görselde üstte olan kaplumbaga buarada bahsettigim böylece duruyor sanki çok yorgun ve halsiz yemek attığında saldıran kaplusum şimdi yemin suratına bakmıyor 😭

Ekli dosyalar

• 17526932278491177673697602230077.jpg
    17526932278491177673697602230077.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 21
  • 17526936706719173147130127371536.jpg
    17526936706719173147130127371536.jpg
    2.4 MB · Görüntüleme: 19
  • 17526937012358508679119158687703.jpg
    17526937012358508679119158687703.jpg
    1.5 MB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
Takviye reptivit deep fix kullanıyorum bir tanede bronşit olan kaplumbağam var ona da gentagut kullanıyorum aynı akvaryumdalar o mu bulastirdi acaba yem olarak sizin onerdiginiz yemlerden aldım yani çok sıcak su sevmiyorlar zaten ısıtıcı almayı düşünmüyorum ev sıcak zaten şu ısısı iyi oluyor gerek olduğunu düşünmüyorum ama siz ille de gerekli derseniz alırim yani

Son düzenleme:
Takviye reptivit deep fix kullanıyorum bir tanede bronşit olan kaplumbağam var ona da gentagut kullanıyorum aynı akvaryumdalar o bu bulastirdi acaba yem olarak sizin onerdiginiz yemlerden aldım yani çok sıcak su sevmiyorlar zaten ısıtıcı almayı düşünmüyorum ev sıcak zaten şu ısısı iyi oluyor gerek olduğunu düşünmüyorum ama siz ille de gerekli derseniz alırim yani
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Zaten hayvanı üşütüp hasta etmişssiniz en kısa zamanda alın.
Su ısıtıcı termostatlıdır suyu ayarladığınız sıcaklıkta sabit tutar. Yazın geceleri devreye girer.
Lamba yaz kış çalışır yazın 28 kışın 52Watt armut ampul kullanın.

Bu akvaryum 3 hayvana ufak. En az 50 litre olacak şekilde 80-100-200 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Kuru alanda çim veya taş kullanmayın çim pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Taşta soğuk yiyip üşütmesine neden oluyor.

Kıpırdamıyor dediğiniz hayvanın su yutmuş olma ihtimali var mı?

Hayvanda ağzını açık tutma, ses çıkarma, halsizlik, eğik yüzme, iştahsızlık, hırıltılı nefes alma var mı?

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman. Zaten hayvanı üşütüp hasta etmişssiniz en kısa zamanda alın.
Su ısıtıcı termostatlıdır suyu ayarladığınız sıcaklıkta sabit tutar. Yazın geceleri devreye girer.

Bu akvaryum 3 hayvana ufak. En az 50 litre olacak şekilde 80-100-200 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Kuru alanda çim veya taş kullanmayın çim pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor. Taşta soğuk yiyip üşütmesine neden oluyor.

Hayvanda ağzını açık tutma, ses çıkarma, halsizlik, eğik yüzme, iştahsızlık, hırıltılı nefes alma var mı?
Ağzına su kaçmış olma ihtimali yüksek üstüne biraz ılık su attım elimle ısınsın diye ve o belirtilerden sadece halsizlik var suları çok soğuk olmuyor sadece şu olabilir, biz yolculuktaydik Sakarya'dan Malatya'ya uzun bir yoldu ve onları da yanımda getirdim bakacak kimse olmadığı için evde de bırakamadım arabadada klima açıktı suları soğudu baya az koymuştum ama muhtemelen ondan oldu fakat kafama takılan soru şu yani hasta olan kaplumbağa neden böyle olmadı da benim sağlıklı kaplumbağam böyle oldu birde 1 tanesi benim değil geri vericem bir yakinimin hasta olmuş o da bakamiyordu aldım iyileşmek üzere geri vericem yani ona rağmen küçük mu

Sıcak su eklemeyeceksiniz su kendi ısısında dengede olacak ani ısı değişiklikleri hayvanı hasta eder.

Döktüğünüz sıcak su ne kadar sıcaktı?

Ağzına su kaçmış olma ihtimali yüksek üstüne biraz sıcak su attım elimle ısınsın diye ve o belirtilerden sadece halsizlik var suları çok soğuk olmuyor sadece su olavilir biz yolculuktaydik Sakarya'dan Malatya'ya uzun bir yoldu ve onları da yanımda getirdim bakacak kimse olmadığı için evde de bırakamadım arabadada klima açıktı suları soğudu baya az koymuştum ama muhtemelen ondan oldu fakat kafama takılan su yani hasta olan kaplumbağa neden böyle olmadı da benim sağlıklı kaplumbağam böyle oldu birde 1 tanesi benim değil geri vericem bir yakinimin hasta olmuş o da bakamiyordu aldım iyileşmek üzere geri vericem yani ona rağmen küçük mu

Son düzenleme:
Sıcak su eklemeyeceksiniz su kendi ısısında dengede olacak ani ısı değişiklikleri hayvanı hasta eder.

Döktüğünüz sıcak su ne kadar sıcaktı?
Yani akvaryumu yikiyodum sıcak suyla sıcaktı baya yani bı 35 derece filan belki daha fazla söylediğim gibi yolculuk sırasında çok soğuktu suları bugünde baya sıcak koydum ılık daha doğrusu o yüzden olabilir ani ısı degisimleri yaşadı çünkü

Hala bu durumda kafayı yere koymuş halsiz halsiz yatiyor

Ekli dosyalar

• 17526948033873910712135827664276.jpg
    17526948033873910712135827664276.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 10
Hala bu durumda kafayı yere koymuş halsiz halsiz yatiyor
Hayvan şoka girmiş olabilir.

Sadece akvaryum suyu buharlaştıkça aynı sıcaklıkta su ekleyin onun dışında ekleme yapmayın.

Hayvan kuru alanda dursun kendine gelebilir.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını da hemen halledin. Su ekleme ile olmaz. Taşıma su ile değirmen dönmez!!!

Yolculukta su içinde götürmüyoruz kapalı kutu içinde hava delikleri açıp içine gazete topakları dolduruyoruz.

Sakın suyu ısıtmaya çalışmayın hangi ısıdaysa onda dursun. Su ısıtıcı daha iyi tabiki. En soğuk haliyle su 26 derece altına inmemeli eğer düşüyorsa su ısıtıcı şart.

Hasta olan zaten hasta.

Bu hayvana 3 gün günde 1 damla vitamin verin. Kendi haline bırakın. Alanda uyumak istiyorsa uyusun. Su ciğerlerine kaçtıysa alanda durup kendine gelmesi daha iyi.

Akciğer enfeksiyonu bulaşıcı değil.

Gentagutu da 3 gün sabah akşam 2 damla damlatın. 4. Gün bakalım.

Tamamdır çok sagolun yolculuğa ilk kez kaplumbağalarla çıktığım için tecrübeli değildim kibarca cevap verdiğiniz ve bazıları gibi hakaret etmediğiniz için çok teşekkürler dediklerinizi ayynen uygulayacağım 4. gün haberdar ederim sizi tekrardan teşekkür ederim

Ve kuru alanı 3D yazıcıdan akvaryuma uygun bir şekilde bassam olur mu yoksa plastik zararlı mi birde zemine kum koymalı mıyım yıkaması zahmetli olmaz mı şuanda cam benim zeminim kuru alan da çim yeni akvaryuma gecicem de

Son düzenleme:
Kuru alan öyle olmalı ki hayvan ayağa dikildiğinde ayakları üste ulaşamamalı. Öyle bir yükseklikte kaçış boşluğu olmalı.

Yoksa tutunup barfiks çeker gibi kendini kaldırıp çenesini yan cam yada hangi malzeme ise üstüne koyup boyun kaslarıyla kendini çekip dışarı atlıyorlar.

Sarı silis kum hayvanlar için gerekli. Hazımsızlık çektiklerinde yerler ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar. Eşelenip vakit geçirirler.

Yalnız akvaryum ufak ise bu sudan çalacaktır. Düz dikdörtgen büyük akvaryum için uygundur.

Geri