Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağızdan çıkan beyazlık ve ishal

tosbik57

Bordo Bereli
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
1,348
Arkadaşlar bu gün Cemsit hastalandı agzından beyaz bisey cıkardı ve isal oldu :( ne yapıyim hemen sularını deistirdim sıcak su koydum yem attım simdi halsiz korkuyorum ölcek diye ölürse cok ağlarım ya lütfen yardim edin insaniyetlık namına :) eczaneden bulabileceğim bi ilac söliyin lütfen ??
 
Cvp: Hastalandılar

ısıtıcıyı almadın mı daha bu önemli iyi kötü bir an önce al. bu yemden önemli. hayvan üşütmüş. cereyanda kalmış olabilir mi ? veya eline alıp suda yıkadın mı ? hayvanın sıcak ortamda durması lazım.

neyse ağzından gelen beyazlık mukoza tabakası gibi mi ? eğer öyleyse ciğerlerinden geliyor. gerekli ısıyı sağlarsan düzelebilir. ishal olduğuna göre yemi düzelene kadar +1 yap. vitamin ver. deviti kes. ishal vücutta demir eksikliği yapar. yerse bir yaprak ıspanak ver. diğer yeşillikleri de verme. yumurta ve karides/gammarus ver. sonrasında bakalım ne seyir izleyecek.
 
Cvp: Hastalandılar

Ekipman eksikliği varsa hasta olmaları işten bile değil.
Bunun dışında kusma ihtimali olabilir mi? Hemen yemden sonra mı oldu?
 
Cvp: Hastalandılar

benim kaplumbağam çok kötü görünüyor. kabuğunun bazı yerleri beyazladı bazı yerleri de soyuluyo. ve kabuğu yumuşadı sanırım. size yollayabileceğim fotoğraflar var ama nasıl yollancağını bilmiyorum yardım edin lütfen
 
RE: Hastalandılar

Arkadaşlar saolun neyseki düzeldiler suan sıcak sudalar yem yedier agzından gelen beyaz salya gibiydi o gecti isal durumuda yok Allaha sükür bunuda atlattık :D


Yem yedi bir kac dakka sonra oldu iyiki yanlarındaydımda hemen müdahale edebildim :)
 
Cvp: Hastalandılar

beyza alaşahan' Alıntı:
benim kaplumbağam çok kötü görünüyor. kabuğunun bazı yerleri beyazladı bazı yerleri de soyuluyo. ve kabuğu yumuşadı sanırım. size yollayabileceğim fotoğraflar var ama nasıl yollancağını bilmiyorum yardım edin lütfen

Hayvan büyüme ve kabuk değişimi aşamasında. Düşmeye çalışan kabuklara dokunmamalısınız. Düşmüyorsada kalsın. Beyazlıklar böyle sanki sürtünmüş aşınmış gibi renk kaybı ise gene eski plakaların canlılığını kaybetmesidir. Eğer tabaka gibi kabuk üzerinde simetrik bir oluşumsa sudaki kireçtir. Dağınık ve asimetrik tırnağı sürtünce hafif kazınan bir durumsa mantar durumudur. Hayvan bu esnada deri de değiştirecek, deriler pul pul sarkacak. Onlarıda çok ince bir yer dahi kalsa yardımcı olmak için çekmemelisiniz. Bunlar önemli uyarılar.

Özellikle yavrularda daha fazla olmak üzere kuyruk tarafındaki kabuk esnektir. Ancak burası dışında yavrularda çok az esneklik olur. Genç ve erişkinlerinki sert olur. Ekipmanlardan eksik yoktur umarım. Su ısıtıcısı, filtre, kuru alan ve ısıtma lambası. Hatta uvb lamba bu dönemde hiç eksik olmamalı. D vitamini sentezini düzenli yapabilmeli. Bu lamba yoksa bir süre devit 3 vitamin haftada bir kez bir yeme bir damla olarak direk ağıza verilir. Suya atılırsa etkisini kaybeder ve suda yağlı bir tabaka oluşturur. Yumuşama varsa doz değiştiririz. Ancak bu vitamini sürekli kullanmayın. Lambaya geçin. Kalsiyum içinde mürekkep balığı kemiği tozunu iki haftada bir ıslak yada vitaminli yeme bulayıp direk ağıza verin. Suya atmayın toz dağılır ve etkisi yok olur.
 
Geri
Üst