Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ağzını açmıyor

kosaro

Yeni Üye
benim bıdığım ağzını hiç açmıyor internette videolara bakarken hepsinin ağzını açtığını gördüm acaba anormal bir durum mu var

Cvp: ağzını açmıyor

Yemek yemiyor mu? Bunun haricinde pek açmazlar. Bazen yüzerken aralarlar. Bazen de kuru alanda güneşlenirken esnerler. Ama ağzı açık gezmezler :)

:) yemek yemiyor nasıl yemek yedirtebilirim

"Yeni kaplumbağa aldım" konusunda Emre ve Cem başta olmak üzere arkadaşlar gerekli cevapları vermişler. Ölüm kabında bakım neredeyse imkansızdır. Yaşam şartlarını düzeltmeden pek yemek yiyeceğini de sanmıyorum. Kısa zamanda uygun şartları oluşturmanız gerekmektedir.

Evet aynı konuda kaplumbağa bakım kılavuzu linkini gönderdim. Onu okudunuz mu? Orada neyin neden gerektiği yazılı. Tabi neden yem yemediğinide kolayca farkedeceksiniz.

Kötü örnekler ve bu örneklerdeki diğer konuları atlayıp ufak bir olumlu davranışı baz alarak hayvan beslemek olmaz. Ölüm fanusunda hayvanın sağlıklı yaşaması imkansıza yakın, huzurlu olması ise imkansız.

Israrla yem yemiyor, korkuyor ne yapabilirim diye soruyorsunuz. Tamam güzel hayvanın huzurlu olmasını istiyorsunuz. Ama dikkat ederseniz aldığınız cevaplar ısrarla fanustan kurtarın, suyu uygun sıcaklıkta ve derinlike olsun. Kuru alanıda aynı şekilde ısıtıp sindirim sistemi ve davranışları uygun hale getirin. En önemlisi ise hem stres, hem besinsizlik, hem soğuk hayvanı yakında hasta edecekki veteriner, tedavi gibi daha zor aşamalara gelinecek. Geç kalınır yada tedavi edilemezse de ölüm kaçınılmaz.

Geri