Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu atlatmış kişiler baksınlar lütfen

banyoterligi

Bordo Bereli
Akciğer enfeksiyonu atlatmış kişiler yazabilir mi acaba? Ciddi görüşlerini almak istiyorum. Teorik olarak değil de pratik olaraktan. Tecrübe ile sabitlenen şeyler.

Forumda geçmiş döneme ait atlatan var da o üyeler foruma girmiyorlar. Akciğer enfeksiyonu atlatmış kişi varmı aramızda?

Cvp: Akciğer enfeksiyonu atlatmış kişiler baksınlar lütfen

Biz atlamadık. Teşhis yapıldığında çok geçti. Tedaviye yanıt verecek gibi görünmüyordu. Zaten veremedi de.

Başınız sağolsun. Benim sıpanın da 5 günlük doz bitmesine rağmen atlatamama durumu var. Tekrar 5 günlük daha yapıyoruz. Fikir ve görüşleri merak etmiştim.

Benim arkadasimin kaplumbagasini alip bizzat tedaviyi uyguladigimda atlatti.
Kendi kaplumbagalarimdan biri atlayamadi.

Tedaviyi nasıl uyguladın ? Gentamisini 5 gün boyunca su sıcaklıgı minimum 28 derece genelde 29 falan oldu hep uyguladım Vildan hanımla görüşerek. Tedavi bitti ama yan yüzme devam ediyordu. Hırıltılı solunumu kesmiş. Yalnız kuru alanda 3-4 saat vakit geçirince bir baktım burundan sümük gibi birşey baloncuk çıkartıyor eliylke falan siliyor. Vildan hanım 5 gün daha uygula dedi..

Bende bu sefer su sıcaklığı 30 a sabitledim. Su sıcaklığı şuan 31-32 arası. Lütfen bu konudaki tecrübelerinizi esirgemeyin. Kaplumbağamı kaybetmek istemiyorum.

Mert biliyorsun sana soyledim 30 derecede uyguladim ve senin uyguladigindan en ufak farkli birsey yapmadim.

Benimde iyilesmesi 2 hafta surmustu. 5 gun az olmus ama ben birkac gun normal suda tutuyordum bobrekler cok yorulmasin diye.

5 gunde hiriltiyi kestiyse digerlerinide bir 5 gun daha tedavi iyilestirebilir bence. Dedigim gibi senin tedavini biliyorum ve senden farkli hicbirsey yapmadim. Fakat bizim burada sariyerde bir veteriner var o yemek yemedigi icin igne ile serum yapiyordu gucten dusmesin diye. Muhtemelen o toparlamasini buyuk olcude etkiledi.

Evet şuan ilaveten tek yapıtğım ısıtıcı 30 a ayarlamak oldu. Allahtan bizde yem yememe, hareketsizlik falan yok. Birde sanasol vitamine yemini bulayarak veriyorum sabahları. 4 gün daha bekleyip göreceğiz. İnşallah atlatır.

Geri