Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu diğer kaplumbağalara bulaşır mı?

kaqlumbagaci31

Bronz 4 Üye
Merhaba, benim 3 kaplumbağam var ve biri Akciğer Enfeksiyonu. Hepsi ayrı akvaryumda ve hastalık bulaşır mı? Diğer 2 kaplumbağa çok sağlıklı ama hastalık bulaşır diye endişeleniyorum :( Hastalık bulaşır mı?

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu diğer kaplumbağalara bulaşır mı?

Akciğer enfeksiyonu mikroorganizma kaynaklı olduğu için bulaşabilir.
Zaten ayrı akvaryumda kalıyorlarmış, endişe etmenize gerek yok.

Akciğer enfeksiyonu bulaşabilir.Hasta olanı ısıtıcılı yerde 33 derecede bakın ve kabuğunu geçecekşekilde su doldurun.Ardından Monodoks veya Tetradoxu yarıya bölüp kapsülün içindeki ilacı boşaltın[yarısını].O su 12 saat kalsın sonra suyunu boşaltıp havyanı eski yerinde koyun.ertesi gün yine uygulayın[Üstünü havluyla kapatın ki ısı kaybetmesin].

Baran bey Monodox veya Tetradox veteriner gözetiminde ÖNERİLİYORSA yapılmalıdır. Yüksek doz alımında hele ki 12 saat gibi bir sürede kaplumbağaların bünyesi kaldırmıyor.

Eğer Kaqlumbagaci31 zaten veteriner gözetiminde bir tedavi uyguluyorsa ona devam edebilir. Fakat Tetradox ya da Monodox uygulayacaksa uygulamamasını öneririm. Onun yerine eczaneden alınacak Gentagut antibiyotikli göz ve kulak damlasını bir yeme sabah akşam 2 damla toplamda 4 damla olmak üzere damlatıp, hasta kaplumbağaya yedirebilir. Elbette sıcaklığın 33 derece olması koşuluyla.

Isıtıcıyı ayarladım Monodoks eczanede satılır mı?

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Baran bey Monodox veya Tetradox veteriner gözetiminde ÖNERİLİYORSA yapılmalıdır. Yüksek doz alımında hele ki 12 saat gibi bir sürede kaplumbağaların bünyesi kaldırmıyor.

Eğer Kaqlumbagaci31 zaten veteriner gözetiminde bir tedavi uyguluyorsa ona devam edebilir. Fakat Tetradox ya da Monodox uygulayacaksa uygulamamasını öneririm. Onun yerine eczaneden alınacak Gentagut antibiyotikli göz ve kulak damlasını bir yeme sabah akşam 2 damla toplamda 4 damla olmak üzere damlatıp, hasta kaplumbağaya yedirebilir. Elbette sıcaklığın 33 derece olması koşuluyla.

Monodox'un dozunu kendiniz ayarlamanız ölümüne neden olabilir.

Uyarı için teşekkürler bu arada adım Deniz. Sanırım kaplumbağamın iştahı açıldı yem yiyor

O halde yemine 2 damla Gentagut damlatmanız, miniğin normal haline dönmesini sağlayacaktır Deniz. Geçmiş olsun.

akciğer enfeksiyonu göz damlalarıyla tedavi ediliyormu?

Gentagut sadece göz damlası değil. Antibiyotikli göz ve kulak damlası. İçinde olan antibiyotik iyileşmelerine katkı sağlıyor.

Gentagut eczanede satılır mı acaba?

eczanede satılır.3-5 TL civarı herhalde.

Su ısısını yükseltme durumunu bir veterinere sormanızı öneririm. Benim kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçirdi. Veteriner antibiyotik tedavisi uyguladı. Ben ona su ısısını yükseltmem gerekiyor mu diye sorduğumda bana sakın yükseltme dedi. Tabi bu antibiyotik cinsi ile mi alakalıdır bilmem ama kaplumbağam tedaviye 4 günde cevap verdi. 6 günde tamamladık.

Geri