Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu Geçmiyor

gazoz

Bordo Bereli
Leonardo'nun akciğer hastalığı bir türlü geçmek bilmedi. Burun tıkanıklığı ve yan yan yüzmesini bir türlü atlatamadık. Her şeyi denedim, antibiyotik tedavisini de bitirdim, bu lanet hastalıktan kurtulamadım. Okaliptus yağı koklatmam biraz işimi kolaylaştırdı ama tamamen kurtulmanın yolunun bu olduğunu hiç sanmıyorum, çünkü çok etkili bir yol değil. Ne tavsiye edersiniz, artık yem de yememeye başladı enjektörle vitaminli yem damlatıyorum.Tekrar bir antibiyotik tedavisi uygulamaktan korkuyorum. 1 hafta kadar gözlemlemeyi düşünüyorum. Acaba tekrar onadron mu kullansam? Bu hastalıktan kurtulmuş olanlar yada tedavisini bilenler bir yardım ederlerse çok sevineceğim :59: Çok fazla halsiz değil ve artık kuru alanda artık fazla durmuyor.Ama hala hasta :breh:

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu Geçmiyor

İlaç olarak ne ve nasıl kullandınız ?

İlaç olarak 1 hafta boyunca tetradox kullandım günde iki kapsülü 33 derece sabit bir kaba dökerek uyguladım.

bu antibiyotik tedavisini doğru şekilde uyguladığım halde hiçbir etkisi olmadı. Nerede hatta yapmış olabilirim :( 2. bir tedavi yapsam kaplumbağayı aşırı zorlamış mı olurum :(

Melisa çok üzüldüm Leanardo iyileşecek :( eminim
Veterinere gitmiştin değilmi

Gidememiştim burada veteriner olmadığı için. Ablamdan kendi kapluşunun veterinerine sormasını rica etmiştim. Akciğer enf. tanısı koyulduğu için, o da tetradox ve onadron önermişti ama işe yaramadı pek :(

Benmde kurtulamadığım bir hastalık.. Felaket birşey.. Geçmiş olsun

Teşekkürler, gerçekten çok zor bir hastalık,1-2 aydır uğraşıyorum, yapışmış kalmış sanki :/

Benm ümidim kalmadı artık :/ Boynu kıl gibi kaldı garibimin...

ağzını açtırarak yem+vitamin damlatma imkanınız yok mu ? İnşallah şu hastalıktan kurtuluruz :/

Yem yedircek kadar asla açmıyo zaten ama ağzının etrafında sürekli sıvı dolaştırınca hafif açıyo öyle vitamin vermeye çalıştım ama deli gibi ağzını açıp kapatmaya başladı ve köpükler çıkardı. 2 defa aynı şeyi yaşadım o yüzden onu da yapmıyorum :(

İnşallah kurtulursunuz benimkinin burnundanda kabarcık çıkıyor :( ne olduğunu anlamadım

aLyssa00' Alıntı:
Yem yedircek kadar asla açmıyo zaten ama ağzının etrafında sürekli sıvı dolaştırınca hafif açıyo öyle vitamin vermeye çalıştım ama deli gibi ağzını açıp kapatmaya başladı ve köpükler çıkardı. 2 defa aynı şeyi yaşadım o yüzden onu da yapmıyorum :(

:( Bu kötü olmuş baya, en azından yem ve su dolu bir kapta yüzdürmeyi deneyebilirsiniz. Çoğu kez ağız açıp kapattıkları için yutma imkanı var :(

Emre Bey üşütmüş ya da akciğer enfeksiyonu olmasın sakn :( Zeytinde de aynı sorun var çünkü.

Küçük akvaryumumda denedim onu ama sonuç alamadım malesef :(

Çok kötü bir durum yaa inşallah iyileşir. Ben Leonardo'yla 3.dünya savaşı yapıyorum ama ağzına bir şekilde damlatıyorum, sizin işiniz oldukça zormuş :(

Hastalık öncesinde sağlıklı beslenen kaplumbağalar bu süreci atlatana kadar yem yememesi ölümcül sonuçlara yol açmaz.

Kaplumbağaları zorlayarak yem yedirme işlemi onları ciddi anlamda strese sokuyor.

Akciğer enfeksiyonu maalesef kolay iyileşen bir hastalık değil.Tedavinin sabırla uygulanması gerekiyor.

Akvaryum suyunu 30 dereceye getirip üzerini kapatarak nemli bir ortam oluşturun.
Su seviyesini azaltarak kaplumbağanın boşa enerji harcamasını azaltın.
Kuru alan her zaman sıcak olsun
Antibiotik tedavisine tekrar başlayın.

Başka maalesef yapılabilecek bir durum yok.

O halde 1 hafta sonra tekrar başlayacağım antibiyotik tedavisine, kaplumbağam hastalıktan önce çok güzel beslenmiyordu, bu yüzden yem vermeye mecbur olduğumu düşünüyorum :(

Geri