Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu mu olmuş

ase

Yeni Üye
kaplumbağamın akciğer enfeksiyonu kaptığından şüpheleniyorum bi önceki konumda fotoğrafını koymuştum gözleri şiş ve iltihaplı. yemek yemiyor, suya bırakınca dibe batıyor ayaklarını kabuğundan çıkarmıyor. bi ara garip sesler çıkarıyordu. alt kabuğunun resmini koyuyorum pembeleşme falan demiştiniz ama anlamadım bi bakar mısınız acaba

2k88s.jpg

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu mu olmuş

Kaplumbağanızda akciğer enfeksiyonu var mı bilemiycem ama çok acile sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürmeniz gerekiyor. Alt kabukta normal olmayan oluşumlar var. Enfeksiyon da olabilir bir yara da olabilir.

By arada diğer konunuza baktım, cidden kaplumbağanız çok hasta sizin tedavi etmeniz çok zor. En kısa sürede bir veterinerlikfakültesine ya da acilen netten bulup telefonla bilgi alacağınız sürüngenlerden çok iyi anlayan bir veterinere götürün. Bu zamana kadar gelip, büyüyüp hasta olması çok zor olan bir canlıyı muhtemelen eksik bakımdan dolayı hasta etmişsiniz.

Isıtıcısı olan bir paludaryumda bakılmadığında malesef hayvanlarımız ölmek durumunda kalıyorlar.

Açık yaralara benziyorlar,çatlak gibi.Kesinlikle akciğer enfeksiyonu değil ama daha acil gibi....

anlamadım açık yara vs çatlak derken problem nerde acaba yani yara derken neyi kastediyosunuz normal bi kabuk nasıl olmalıdır .s

Pürüzsüz ve kahve rengimsi olmalıdır,kırmızılık yada benzeri bir şey çok küçük kaplumbağalar büyürken normaldir,ama bu kaplumbağa büyük,yani kabuğundaki kırmızılıklar(bana yara gibi geliyor)normal değil...

Acilen sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürmelisiniz.

bence senin kaplumbağan bi yerden falan atlarken alt kabuğu zarar görmüş olabilir yara gibi duruyo çünkü izlerde silinmiş veterinere götür senn..

Geri