Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu mu? veterinerler bir şey yapmıyor!!

endişeli07

Yeni Üye
Merhaba. Benim bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Sizin "ölüm fanusu" dediğiniz şeyde bakıyorum ona. Akvaryumum, filtrem yada ısıtıcım yok. Almak istedim ama annem (ben daha 9. sınıf öğrencisiyim) bana akvaryumu yıkayamayacağını ve koyacak yer olmadığını söyledi. Ben de mecburen orada bakmak zorundayım. Kaplumbağam 3 yıldır benimle birlikte. Bu sene hasta oldu ama kime sorsak başka bir şey ve başka bir tedavi yöntemi söylüyor. En kötüsü de her gittiğim veteriner su kaplumbağasına bir şey yapamam diyor. Hastalığın belirtileri şunlar:

-2 gözde de şişlik var ve kapanmış durumdalar
-Eskisi gibi kıpır kıpır değil sadece uyuyor
-İştahı kapandı
-Bir kere burnunda sümük benzeri beyaz bir damla vardı
-Alt kabuğu pembemsi bir renk aldı

Ona vitamin almaya bir petshopa gittiğimizde oradaki satıcıya bu belirtileri anlattık ve adam bize terramicyn diye bir krem almamızı ve günde bir kere göz kapağının üzerine sürmemizi sonra 15 dk kadar kuru bir yerde yürütmemizi söyledi. Bugün tedavinin 4. günü ve hala gözleri açılmadı. Lütfen yardım edin kaplımbağam için çok endişeleniyorum...

Cvp: akciğer enfeksiyonu mu? veterinerler bir şey yapmıyor!!

Kapluşunuzu 15 dk değil 12 saat bekletmelisiniz diye biliyorum

ozan123' Alıntı:
Kapluşunuzu 15 dk değil 12 saat bekletmelisiniz diye biliyorum

12 saat biraz fazla değil mi? kremin emmesi için 15 dk yeterli değil mi?

Alara hanım. Boşuna uğraşmayın. Hem tedaviniz yanlış hemde akvaryumda bakmadığınız sürece tedavi hiçbir işe yaramayacak. Yazık hayvanlara ..

ecemkoten' Alıntı:
Alara hanım. Boşuna uğraşmayın. Hem tedaviniz yanlış hemde akvaryumda bakmadığınız sürece tedavi hiçbir işe yaramayacak. Yazık hayvanlara ..

ne demek boşuna uğraşmayın bırakıyım kaplumbağam ölsün mü? elbet bir tedavi yolu olmalı.

şu kliniğe götürebilir misiniz kaplumbağanızı?

http://www.gokturkvet.com/

anarxia' Alıntı:
şu kliniğe götürebilir misiniz kaplumbağanızı?

http://www.gokturkvet.com/

ben antalyada yaşıyorum eğer burada bir yer biliyorsanız götürebilirim

endişeli07' Alıntı:
ecemkoten' Alıntı:

ne demek boşuna uğraşmayın bırakıyım kaplumbağam ölsün mü? elbet bir tedavi yolu olmalı.

Tedavi etmek istiyosan önce düzgün yaşam şartları sunmak zorundasın.

o zaman bende ecem hanıma hak verip uygun yaşam koşullarını sağlamanız ve kendi imkanlarınızla tedavi etmenizi önereceğim. öncelikle küçük olmayan bir tank, filtre, ısıtıcı, kaliteli yemler, uv lamba ve güneşlendirme lambası alıp işe yarar bir kuru alana sahip paludaryum kurmalısınız, zaten iyileşme belirtilerini görürsünüz, bunlara ek olarak hastalıklarını tedavi edebileceğiniz ilaçlar ve yöntemleri forumdan araştırıp kaplumbağalarınza uygulayabilirsiniz, ölüm fanusu dediğimiz şeylerde sağlıklı kaplumbağalar bile zar zor yaşıyorken böylesine ağır bir hastalığa sahip olan kaplumbağanın yaşayabilmesi olası değil.

Kışın zatürre oldunuz ve parkta kalıyorsunuz. İstediğiniz ilacı kullanın, sizce iyi olma şansınız var mı?
Durum bundan farklı değil...

AEK' Alıntı:
Kışın zatürre oldunuz ve parkta kalıyorsunuz. İstediğiniz ilacı kullanın, sizce iyi olma şansınız var mı?
Durum bundan farklı değil...

Emre beye katılıyorum. Benimde kaplumbağam akciğer enfeksiyonunu ama akvaryumum, filtrem, ısıtıcım, UVB lambam var. Bende terramicyn kullanıyorum, iştahı açıldı, hareket ediyor, kısacası çok daha iyi. Neden mi? Çünkü uygun şartlarda tedavi görüyor. En kısa zamanda akvaryum ve ısıtıcı alın.

Emre Bey de güzel bir örnek vermiş.Ben de ona katılıyorum ve akvaryum almanızı söylüyorum.Benimde eskiden bir kaplumbağam aynı hastalığa kapılmıştı.Bilinçsizdim.1 ay sonra öldü.Zayıflamıştı.Kabuğu kağıt gibi olmuştu :( Akvaryum ısıtıcı filtre şart yoksa ilaçlar fayda sağlamazlar.

Akdeniz Hayvan Hastanesi, Muratpaşa
0(242) 321 98 99, 0(555) 964 76 34
Zerdalilik Mah. Burhanettin Onat Cad. No:74/1 Merkez, Antalya

Geri