endişeli07
Yeni Üye
Merhaba. Benim bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Sizin "ölüm fanusu" dediğiniz şeyde bakıyorum ona. Akvaryumum, filtrem yada ısıtıcım yok. Almak istedim ama annem (ben daha 9. sınıf öğrencisiyim) bana akvaryumu yıkayamayacağını ve koyacak yer olmadığını söyledi. Ben de mecburen orada bakmak zorundayım. Kaplumbağam 3 yıldır benimle birlikte. Bu sene hasta oldu ama kime sorsak başka bir şey ve başka bir tedavi yöntemi söylüyor. En kötüsü de her gittiğim veteriner su kaplumbağasına bir şey yapamam diyor. Hastalığın belirtileri şunlar:
-2 gözde de şişlik var ve kapanmış durumdalar
-Eskisi gibi kıpır kıpır değil sadece uyuyor
-İştahı kapandı
-Bir kere burnunda sümük benzeri beyaz bir damla vardı
-Alt kabuğu pembemsi bir renk aldı
Ona vitamin almaya bir petshopa gittiğimizde oradaki satıcıya bu belirtileri anlattık ve adam bize terramicyn diye bir krem almamızı ve günde bir kere göz kapağının üzerine sürmemizi sonra 15 dk kadar kuru bir yerde yürütmemizi söyledi. Bugün tedavinin 4. günü ve hala gözleri açılmadı. Lütfen yardım edin kaplımbağam için çok endişeleniyorum...
-2 gözde de şişlik var ve kapanmış durumdalar
-Eskisi gibi kıpır kıpır değil sadece uyuyor
-İştahı kapandı
-Bir kere burnunda sümük benzeri beyaz bir damla vardı
-Alt kabuğu pembemsi bir renk aldı
Ona vitamin almaya bir petshopa gittiğimizde oradaki satıcıya bu belirtileri anlattık ve adam bize terramicyn diye bir krem almamızı ve günde bir kere göz kapağının üzerine sürmemizi sonra 15 dk kadar kuru bir yerde yürütmemizi söyledi. Bugün tedavinin 4. günü ve hala gözleri açılmadı. Lütfen yardım edin kaplımbağam için çok endişeleniyorum...