Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu yoksa Göz Enfeksiyonu mu Geçirdi?

dumdumtıs16

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar ben evimde akvaryumda 3 tane kaplumbağa besliyorum.Bir tanesinin gözleri şişti ve hasta oldugunu anladım baska bir kaba koydum.:no: Belirtiler: 1-Gözlerde şişme 2-Nefes alırken kafasını oynatma 3-Hareketsizlik 4-Sadece elime aldığımda gözlerini açma ve gözlerinin yarısına kadar olan beyaz birşey var.:59: Çayı soğutup gözüne sürmeyi denedim iyi geliyormuş ve teramisin göz merhemi aldım. Acaba bu akciğer enfeksiyonu mu yoksa göz enfeksiyonu mu ona göre tedaviye devam edeceğim. Yardım edin.

Ekli dosyalar

• SP_A0883.jpg
    SP_A0883.jpg
    79.8 KB · Görüntüleme: 167
Cvp: Akciğer enfeksiyonu mu yoksa Göz Enfeksiyonu mu Geçirdi?

Geçmiş olsun, yem yiyor mu kaplumbağanız? Nefes alırken zorlanma varsa akciğer enfeksiyonu olabilir. Gözleri için teramisin göz merhemi kullanabilirsiniz yine de. Akciğer enfeksiyonu tedavisi zor ve uzun olabilir, eğer imkanınız varsa mutlaka bir veterinere danışmanızı öneririm.

Malesef yem yemiyor yemi nasıl yedirebilirim bilemiyorum.

Belirtiler akciğer enfeksiyonunu gösteriyor ancak kesin tanı ve tedavi için bir veteriner hekimin görmesi gerekir. Yemi su ile karıştırıp lapa haline gelince iğnesi çıkarılmış enjektörle ağzına vermeyi deneyebilirsiniz. Karides ya da kıyma yiyebilir belki, eğer yerse vitaminle karıştırıp yedirin. Geçmiş olsun :( İnşallah biran önce sağlığına kavuşur.

Çok sağol ama enjektörle iğne bebek kaplumbağalara zarar verebiliyormuş benimki daha 1 yaşında bile değil henüz bebek ama bazı belirtiler yok yani alt kabukta pembeleşme filan yok alt kabuk bembeyaz zaten çok sağol.

Bebek kapluşlara yapılacak olan kas içi iğne uygulaması söylediğiniz gibi zarar verebilir, benim söylemek istediğim bu değil, şırınga yardımıyla ağzına lapa haline getirilmiş yem verebilirsiniz ağzını açtırabilirseniz kapluşun. Bulunduğunuz ilde veterinerlik fakultesi varsa oraya da götürebilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun.

Geri