Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu

begumtar

Yeni Üye
Merhabalar ben Su kaplumbağası besliyorum 2 tane ve küçük olan diş kaplumbağa akciğer enfeksiyonu kapmış gibi duruyor bundan önce de kaplumbağa besledim plastik kapta besliyorum Çünkü akvaryum alacak bütçem yok ve ailem de zaten bunun fazla abartılı olduğunu söylüyor veterinere götürdüm onu da zaten ebeveynlerinden gizli yapmak zorunda kaldım Çünkü hayatta izin vermediler veteriner antibiyotik verdi içirmeye çalıştığımda uyuma taklidi yapıyor bazen içtiğini geri tükürüyor Tükürdüğünü silip yeni bir damla veriyorum bu şekilde idare ediyoruz ama yemek yemeyi de bıraktı şu an ilerlemesi güzel ama yemek yememesi içimi çok daraltıyor bunun için bir çözüm istiyorum diğer kaplumbağa ile kaplarını ayırdım sularını sürekli kontrol ediyorum derecelerini ölçüyorum suları atma konusunda bir sıkıntısı yok çok şükür kendimi zaten para biriktirip ailemden gizli akvaryum ve hava sirkülasyonu için fitre almayı düşünüyorum kaplumbağanın fotoğraflarını koyamayacağım ama veteriner temizliğinin gayet güzel olduğunu düzgün bakıldığını söyledi kaplumbağalarımı günlük 10 dakika gibi bir süre ile Yine hafif ılık su içerisinde güneşe çıkarıyorum 6 gecelik bir Antalya tatiline gittiğimizde kaplumbağa Nefes alış verişte zorlanmaya başladı yemek yememeye başlamıştı bu olayın üzerinden yaklaşık bir hafta geçecek veterinere de gittim dediğim gibi antibiyotiğe başladık Ama Yemek konusunda ben nasıl destek olabilirim hayvan dostuma

Kullandığınız bütün ilaçları yazın.

Nasıl ve hangi dozda kullanıyorsunuz onu da yazın.

enrofloksasin adında bir antibiyotik verdi veteriner şırıngada günde bir damla içirmem için. Kaplumbağam çok büyük değil zaten daha küçük
Admin ilaç hakkında bakınca yazar. Bazı ilaçlar ağır gelip hayvanı öldürüyor.

Baktığınız kap sanırım ölüm kabı. O kapta Kaplumbağa yaşamaz.

Geniş yüzme alanı, kuru alan, su ısıtıcısı ve ısıtma lambası şarttır.

Çarşıdan bir tane 30 litre gıda kabı alın. 200tl fiyatı var.
1754590716520.jpeg

Meyve kasasından şu şekilde kuru alan yapın.
IMG_4584.jpeg

Tepesine bir adet 28 veya 42Watt halojen ampul takin. Metal Çanaklı masa lambası ile sabitleyebilirsiniz. Ampulü elektrikçide 25tl ye bulursunuz.

Bir tane su ısıtıcı alın mutlaka. Bütçeniz yoksa rs electrical marka. Bütçeniz var ise eheim veya tetra marka alabilirsiniz.

Ekipmanlar olmadan o hayvan yaşamaz. Iyileşse bile tekrar hasta olur.

Veterinere para dökmeyin ekipmanlar farz.

Kullandığınız başka birsey varmı? Vitamin takviye vs?

Tum detayları söyleyin ve akvaryumun fotoğrafını atın.

Geri