Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu

Elif0_0

Bronz 5 Üye
- Kaplumbağam akciğer enfeksiyonu geçiriyor , hangi antibiyotiği kullanmam gerekiyor ? Bana bu konuda bilgi verir msiniz ? [/color]

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu

nameste108' Alıntı:
antibiyotik doksisiklin etken maddeli olsun kafi. Monodoks tetradoks gibi ürünler mevcut. Ben 5.50 TLye eczaneden tetradoks aldım 5 gün kullandım yan yüzmesi gitti.

Nasıl kullandım : yemek verirken yarım litre suyun içine bir kapsül tetradoks döktüm ve yemeğini yerken ağzına o suyun gitmesini sağladım (örneğin yemi hemen vermedim onu uğraştırdım)
sizinki yem yemiyormuş bir şekilde ona o suyu içirin.

ÖNEMLİ NOT: antibiyotiğin etkisini göstermesi için su sıcaklığı (yarım litre olan su) 33 derece de sabit olmalıdır.

Peki. Birşey daha soracağım ben ısıtıcıyı falan ikinci el alsam temizledikten sonra kullansam bi sıkıntı yaratır mı sizce ?

Hayır bir sıkıntı olmaz yeterki ısıtıcınız olsun. Bu arada ekipmanlarınız tam değil galiba? Eğer kapluşa soğuk suda ve kötü koşullarda baktıysanız akciğer enfeksiyonu olmuştur. Monodoks ya da tetradoks kullanırken sıcaklığın mutlaka 33 derece olması gerek. Birde kapluşun gözlerinde şişme ya da kapanma var mı? Akciğer enfeksiyonu olduğunu nerden anladınız?

Isıtıcınız yoksa sıcaklığı aniden 33 dereceye getirmeyin. Hayvanın şoka girmesine sebep olabilirsiniz.

Isıtcı olmadan bu hastalığın tedavisi zaten yapılamaz arkadaşta bunun farkında :) Zaten arkadaşta ısıtıcıyı ikinci el alsam olur mu diye sormuş :)

Isıtıcıyı aldım , tetradox kapsülüde şimi aldım birazdan vereceğim inşallah onu kurtarabilirim. :'(

tetradox ilacını aldım annem küçücük bir kaba ilacı döktü ve kaplumabağayı onun içine koydu :( kaplumbağa bi anda hareketlendi tırmanmaya calıştı annem almadı içinden. sonra netten baktık yarım litre su olması gerekiyormuş şimdi kaplumbağayı aldım büyük bi kaba ılık su koyup kabtaki ilaclı suyun yarısından daha azını bu büyük kaba döktüm sizce kaplumbağam ölür mü ne yapacağıım :(

Konuları birleştirdim buradan devam edin lütfen. Tetradoks'u 2 litreye 1 kapsul şeklinde uygulayın.

Bi kere uygulamış bulundum ne olacak simdi :( suan hareket ediyo fakat cok bitkin bi halde , bu ilacı nasıl kullanmam gerektiği konusunda yeterince bilgiye sahip değilim lütfen yardım edin :(

Peki keşke detaylı bilgi istiyorum deseydiniz. Şimdi yapacağınız şey 1 kapsulu 2 litre suya boşaltmak ve su sıcaklığını 33 dereceye ayarlamak. Kapluşu ilacı koyduktan hemen sonra kabın içine koyun 33 dereceye gelmesini beklemeyin bir anda 33 derece bir sıcaklığa maruz kalması kapluş için kötü olur. Bırakın su yavaş yavaş ısınsın ve 33 dereceye ulaşsın. Kabın üzerine de havlu gibi bir şey örtün suyun sıcaklığı ile soluduğu hava birbirine eşit olsun. İlaçlı suda 12 saat bekletin sonra suyunu değiştirin. Kaba temiz su koyun ve sıcaklığı değiştirmeyin yine 33 dercede kalsın. 12 saat sonra tekrar temiz suyun içine suyuna bir kapsul tetradoks kırın. Yani 12 saat ilaçlı 12 saat ilaçsız temiz su içinde 33 derecede bekletin. Bu şekilde 1 hafta devam edin.

Peki teşekkürler . Ailem böyle hayvanların üzerine cok düşünce ona verdiğin paraya yenisini alırsın zihniyetiyle yaklaştıgı için kaplumbağama gerektiği yasam alanını henüz sağlayamadım :(

Çok yanlış bir düşünce bu. Unutmasınlar ki o da bir canlı ve ona da diğer canlılar gibi (kedi,köpek vs) iyi bakım koşullarının sağlanması gerekir.

Evet bende bunun farkındayım :( harclıklarımdan kırparak temin etmeye calışıyorum . fakat daha fazla yaşamayacağını söylüyorlar.. :( kafası aşagıda arka kısmı yukarda yüzüyor.

Kötü bakım koşullarından dolayı hastalanmış :( Umarım iyileşir siz elinizden geleni yapın.

Evet bugün eczaneye gittim ordaki görevli de bana aynı tepkiyi verdi , 10 tl'lik kaplumbağaya 5 tl'lik ilac mı alıyorsun diyip dalga gectiler :/

Evet alıyorum size ne deseydiniz. Çok sinir bozucu bir durum gerçekten.

Umarım iyileşir :(

Sonucta 10 milyonluk hayvan dahi olsa bir can taşıyor insanların bu sekilde tepki vermesi beni üzüyor :/

Geri