Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu

Eğer çevrenizde sürüngenlerden anlayan bir veteriner varsa veterinere götürün. Antibiyotik iğne yapılırsa işe yarayabilir. Ama dediğim gibi iyi bir veteriner lazım, yanlış şekilde yapılırsa iğne felç riski var.

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Son bir şey soracağım günlük bir saate yakın güneşlendiriyorum sizce bi faydası olur mu acaba ?

Umut yalnız yavru kapluşlar için iğne yapılmıyor. Bu kapluşta bebek sanırım. Bebek kapluşlara ilaç uygulaması yapıyorlar felç kalma riskine karşı. Birde maalesef sürüngenlerden anlayan veteriner bulabilmek çok zor.

Güneşlendirmek faydalıdır ancak havalar henüz tam ısınmadı dışarısı serinse hastalığı iyice ilerletebilir. Ufacık bir esintiden bile hasta olabiliyorlar.

Küçük bir şehirde yaşıyorum az sayıda veteriner var ve geneli su kaplumbağaları hakkında pek bilgiye sahip değil :(

Nerde güneşlendiriyorsunuz? Balkona çıkarıp mı? Dışarıya koymayın bence havalar daha soğuk.

Balkonumuz camlama olduğundan dolayı kısın dahi ılık oluyor ayrıca plastik kaba koyup kapagını kapatıyorum .

Güneş ışınlarının doğrudan gelmesi gerek. Yani cam ardında güneşlendirmek işe yaramaz.

Cvp: Cvp: Akciğer Enfeksiyonu

Jadeite' Alıntı:
Umut yalnız yavru kapluşlar için iğne yapılmıyor. Bu kapluşta bebek sanırım. Bebek kapluşlara ilaç uygulaması yapıyorlar felç kalma riskine karşı. Birde maalesef sürüngenlerden anlayan veteriner bulabilmek çok zor.

Küçük kaplumbağalara olmadığını bilmiyordum Yeşim hanım, bilgi için teşekkürler :)

[/align] - Bunu bilmiyordum :S Hastalığı atlatabilirse vitamin ilacıda almayı düşünüyorum . Komsumuzda kaplumbağa besliyor 3 yıldır plastik kapta fakat hiç bir sıkıntı yaşamamış :S

Bazen bünyesi kuvvetli hayvanlar kötü bakım koşullarında uzun yıllar yaşayabiliyor.

Onlar istisna Elif hanım. Ama plastik kapta besliyorsa bünyesi ne kadar iyi de olsa ömrü muhakkak kısalacaktır. Kapluşların %90'ı plastik kaplar ve kötü bakım koşulları yüzünden heba oluyor.

Haklısınız.. Neyse tekrar teşekkürler. İnsallah kaplumbağam sağlığına kavusur.. :( Dediklerinizi uygulayacağım..

Tekrar geçmiş olsun. İyi haberlerinizi bekliyoruz.

Yaklaşık 1 bucuk litre suya bir kapsül döktüm fakat kaplumbağam biraz garipsedi sanırım suya koydum ilk yarım saat kabuğundan cıkmadı sonra baya hareketlendi hızlı hızlı yüzmeye basladı arada suyun dibindeyken sanırım hapşuruyor bu sayede agzına ilaclı su kacar değil mi ? 12 saatte bir ilaçlı suyu değiştiriyorum . Yaptığı hareketler normal mi sizce ?

Cvp: Akciğer enfeksiyonu

Yaptığı hareketlerde bir sorun yok. Kapluşlar zaten akvaryumdaki suyu içiyorlar. Yani ilaç ağzına ulaşır merak etmeyin :)

Geri