Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu

alibey

Bronz 5 Üye
arkadaşlar kaplumbağam akciğer enfeksiyonu 6 gündür tedavi ediyorum boyu 5 cm şimdi ilk gördüğümde korktum su ısıtıcım yoktu hastalandığını görünce direk aldım veterinere gittim bana vitamin verdi 6 gündür kullanıyorum suyuna ve yemine damlatıyorum kabuğunun altı siyahla kahverengi arası bir şey ağzından balon çıkarıyor ve bazen çok hareketli oluyor bazende hiç kıpırdamıyor sorum şu iyileşme varmı sizce Not:foruma yeni üyeyim konu yanlış yerdeyse özür dilerim

Cvp: akciğer enfeksiyonu

Kaplumbağanız yem yiyor mu? Sürekli kuru alanda mı? Suda rahat yüzebiliyor mu? Gözlerinde bir problem var mı? Vitamin vermeye başladığınız zaman ile bugün arasında davranış ve iştah açısından fark var mı?

tubidik' Alıntı:
Kaplumbağanız yem yiyor mu? Sürekli kuru alanda mı? Suda rahat yüzebiliyor mu? Gözlerinde bir problem var mı? Vitamin vermeye başladığınız zaman ile bugün arasında davranış ve iştah açısından fark var mı?

yem yiyior hemde tokluk hissi yokmuş gibi kuru alana çıkmıyor suda yüzüyor oyun oynuor hızlıca yüzüyor gözünde sorun yok vitamın gelince özellikle vitaminli yemi yedikten sonra hareketlendi gibi bişi oldu iştahı arttı gibi bişey oldu attığımı yiyior aç olunca sorun çıkartmıyor ama 1 sorum var altı siyahla kahverengi arası bir şey pembe değil ?:donatello:

O kahverengilikler büyük olasılıkla büyüme lekeleridir.
Kaplumbağalar büyürken alt kabukta bu tip benekler, lekeler normal.

Kaplumbağanızın hareketleri normal görünüyor. Akciğer solunumu yaptıkları için suya girerken veya arada sırada baloncuk çıkarabilirler.

kaplumbağam ya iyileşti yada hasta değildi sanırım :smile:

Hayvanda bir sorun olmadığını düşünüyorum.
6 gündür vitamin veriyorsanız artık normal dozda vermenizi öneririm.

AEK' Alıntı:
Hayvanda bir sorun olmadığını düşünüyorum.
6 gündür vitamin veriyorsanız artık normal dozda vermenizi öneririm.

sağolun

Geri