Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu.

  • Konbuyu başlatan balbazar
  • Başlangıç tarihi
B

balbazar

Guest
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 aydır kaplumbağa besliyorum. Arkadaşımında kaplumbağaları vardı hasta olmuşlar bana verdi. Ancak biri geldiğinde öldü. Diğer kaplumbağa üşütmüş ve gözleri kapalı. Göz damlası ve terramicyn kullanıyorum biraz ilerleme var ancak daha açılmadı. üşütme içinde monodox kapsül aldım iki gündür kullanıyorum. Ancak su 33 derece olmalı yazıyor internette ancak su hayvana sıcak geliyor ve kaçmaya çalışıyor. Havluyla da kapatınca hiçten nefes alamıyor. Bana verebileceğiniz tavsiye var mı?
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

Suyu 31 derecede tutabilirsiniz. Kuru alanda aynı ısıda olabilir. Bence veteriner ziyareti yapmanız uygun olur.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

Yaşadığım yerde birçok veterinere gittim ancak bilmediklerini söylediler. Kendi başıma halletmek zorunda kaldım. Bir tane ısıtıcım olduğu için diğer kaplumbağalarımın hasta olmasından korkuyorum. günde 4 saat ilaçlı suda bekletiyorum sonra akvaryuma geri alıyorum. Yaklaşık 1 aydırda yemek yemiyormuş hayvan. Şuanda yemiyor. Çok üzülüyorum..
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

plastik bir kap alıp içine taş ile basit bir kuru alan ve ısıtma lambası yerleştirebilirsiniz. Bir tanede ısıtıcı gerekir. Zaten su arada değişeceği için filtreye gerek duymazsınız. Hazır içme suyu kullanmanızı öneririm. Diğer kaplumbağada ortamında rahat eder.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

Hasta olan kaplumbağa için ne yapmalıyım ? İlaçlı suyun içinden sürekli kaçmaya çalışıyor .
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

Ortamından çıktığı için huzursuzdur. Bu arada yemek yememesi vücut direncini iyice düşürmüştür. Kaplumbağa vitamininiz varsa direk kaplumbağanın ağzına damlatın. Kafasını çekerse ağzını açması için fazla zorlamadan hayvanı elinizde başı yukarı gelecek şekilde tutup damlayı damlatın. Başı içerde olsa dahi vitamine bulanacağı için ağzının kenarından içeri girer. Bu arada vitamin burnuna kaçıp püskürtürse korkmayın, kaplumbağayı düşürmeyin. Vitamin elinizde yoksa hemen temin etmenizi öneririm. Tedavi süresi boyunca iki günde bir uygulayın. Hatta az içirebiliyorsanız her gün verin.
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

Elimizde sadece devit 3 vitamini var . Şimdi hemen dediğinizi yapıcam . Birde kaplumbağanın gözler kapalı . Arkadaşım plastik bir kapta bakıyordu yani ısıtıcısı falan yoktu . Kaplumbağaya 1 aydan fazladır teramicyn ve göz damlası uyguladım . Göz kapağıdaki iltihap yok oldu ve şişi biraz indi . Ama hala gözlerini acamıyor .Bunun için de yemek yiyemiyor . Bu ilaçlardan farklı olarak başka birşey yapabilirmiyim biliyor musunuz ?
 
Cvp: akciğer enfeksiyonu

Tedavi ve vitamin harici bir yöntem gelmiyor aklıma. Vitamine başlarsanız iştahıda açılabilir. Bu özelliğide var.
 
Geri
Üst