Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonumu?

Berkay06

Yeni Üye
arkadaşlar benim fıstığımın altında hafif pembelikler var bide taşın üstüne çok çıkıyor kabuğundada hafif esneklik var akciğer enfeksiyonumu akciğer enfeksiyonuysa napabilirim :ff: :'(

Cvp: akciğer enfeksiyonumu?

Geçmiş olsun.
Hem akciğer enfeksiyonu hemde kabuk yumuşaması söz konusu olabilir. Bence önce veteriner takviyesi. Bulunduğunuz şehirde bildiğiniz bir yer varsa göstermenizi öneriryorum.
Bu arada akciğer enfeksiyonu ise antibiyotik tedavisi önerilir.
Kabuk yumuşaması için D vitamini takviyesi önerili.
Aynı iki rahatsızlığı benimki yaşadı bunlar uygulandı. Benim akciğer enfeksiyonu tanısında belirti sadece yan yüzme idi.

hmm teşekkür ederim ama benimkinde yan yüzme yok çok iştahlı veterinere de en kısa zamanda götürecem inş.

Akciğer enfeksiyonu belirtileri;
Alt kabukta pembelik veya kızarıklık, iştahsızlık, yan veya eğri yüzme, dibe batamama, yüzeye çıkamama, kuru alana çok çıkma, ağzı açık bekleme, hapşırma.
Bunların hepsinin olması gerekmiyor. Bende sadece yan yüzme vardı ve çok az bir şekildeydi. Erken teşhis için gittim ve tedavi çok başarılı ve zahmetsiz oldu. Kabuk yumuşamasını da aynı anda hallettim.

Pembelik bir miktar genç kaplumbağalarda olabiliyor, akciğer enfeksiyonun diğer belirtilerine yoğunlaşmanızı tavsiye ederim. Eğer yemini yiyorsa, yan yüzmüyorsa gözleri açıksa şimdilik panik yapmayın. Birde kaplumbağalar bazen daha fazla kuru alanda zaman geçirebiliyor. Yumuşaklık için, devit 3 ve mürekkep balığı kemiği kullanın.

Geri