Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyorum..

nachtmerie

Altın 5 Üye
Daha önceki konumda yem yemekten kesildiğini belirtmiştim 7 8 gündür yemiyor 8 günde 1 tane stik anca yemiştir. Halsizlik var yem yemiyor bugunde farkettımki kuru alanda geçiriyor vaktini..beni görünce hemen fırlıyor suya ama sonra 1 2 dakka sonra geri çıkıyor. Monodoks aldım ayrı bi kaba alıcam şimdi tedavi sürecinde neler yapmaylıyım ? monodoksu tam olarak nasıl kullanmalıyım ? Yardımlarınızı bekliyorum

pembeleşme varmı tam anlıyamadım kabuk altı resimleri koyuyorum.

mailto:/t/7/1n29k.jpg

Cvp: akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyorum..

Yardım edicek yokmu monodoks kapsulu bosalttığım suya koydum ağzında salya gibi bişey sarkıyo şimdide

Tedavi hakkında çok bir bilgim yok; ancak sadece kuru alanda yatması basit bir halsizlik de olabilir. Yan yüzme sorunu var mı? İsterseniz 5 günlük br tedavi uygulayın en azından zararı olmaz.

monodoks kapsulu boşalttığm 34 dereeclik su dolu kaba koydum. şimdide ağzından salya geliyo beyaz salyamsı katı bişey deri parçası gibi .. yan yüzme yok ki 8.gün galiba bu yemek yemeyişinin.. monodokslu kaba koyuyorum bu tedaviyi hergün yapayımmı? kapta ne kadar dursun?

Sanırım 1-2 saat yetecektir; ancak hastalık kategorisinde monodoks ve diğer antibiyotiklerin ayrıntılı kullanımıyla ilgili bir konu vardı. Normalde 5-10 gün arası tedavi süreci var. 5 günden az olmasın. Belki ağzından gelen yediği bir yemi geri çıkarmıştım. Çok sorun olacağını sanmıyorum.

Akciğer enfeksiyonu belirtilerinde ağızdan ve burundan salya gelmesi diyor ( yem yemiyor ki ayrıca )
Monodoks kullanımıyla ilgili bişey bulamadım bi arkadaşımın tavsiyesiyle ayrı bi kaba monodoksu boşalttım bu şekilde uyguluyorum umarım atlatırız.

Geçmiş olsun..

sağolun.. umarım atlatır iyi bakmak için elimden geleni yapıyodum :(

akciğer enfeksiyonu

belirtileri:
-alt kabukta pembeleşme
-sesli nefes alıp verişi
-iştahsızlık yem yememe
-genelde kuru alanda vakit geçirme
-gözlerin genelde kapalı durması

tedavisi:
-uygun şartlar mutlaka sağlanmalıdır(akvaryum ısıtıcı filtre kuru alan ısınma lambası ) su sıcaklığı 29derece civarina getirilmeli,kuru alan 31-32 dercelerde olmalı ve hava akımına maruz kalmamalı kaplumbağa, yem yemesi sağlanmalı karides verme gibi yöntemlerle, antibiyotik tedavisi uygulanmalı(en az 3 gün devam edecek şekilde) tavsiye edilen en yaygın ilaç monodoks.. eczanelerde bulunmakta.. akvaryumdaki su miktarına göre sabah ve akşam yarım ya da tam kapsül suya karıştırılmalı..

Böyle bir öneri var. Su miktarına göre bir ya da yarım kapsül kırılmalı diyor.

1.5 saattir plastik kapta 34 derece yaptım suyu ısıtma lambasınıda koydum ustune 1 kapsul bosalttım yeterli olmuştur heralde şimdi geri akvaryuma alıcam ılık suda temizleyip. Peki bulaşıcımıdır bu ? diğer kaplumbağayıda hasta edebilir mi?

Bu konuda net bir bilgim yok malesef:/

Resimdeki gibi hafif pembe kısımlar benim yavru kaplumbağalarımdada var.yüzüyorlar,kuru alanda kendilerini kurutuyorlar,yemek için can atıyorlar tuhaf giden bi durum yok.Ama şu pembeleşmeye bir örnek olarak fotoğraf olsaydı içimiz rahat olurdu.Başka bir forumda okudum aynı sizinkisi gibi resim koymuşlar ve pembeleşme aynı.Orta derecede akciğer enfeksiyonu yazmışlar:S
Birde başka bir sitede sizinkisine benzer bir fotoğraf koymuşlar pembeleşmede aynı,kapluş yavru olduğu için rengi henüz oturmamıştır yazmışlar.

hafif bi koyuluk seziliyo ama pembeleşmeden kasıt bu mu değil mi anlayamadım genelde vardı zaten o.. 1 haftalık tedavi uyguluycam umarım atlatır.

1-2 saat değil 3-4 saat tutun 1 saat bir işe yaramaz bir kaba ısıtıcının sığacağı kadar su doldurun ısıtıcıyı 33-34 dereceye ayarlayın dereceyle kontrol edin 1 kapsül monodoksu suya dökün karıştırın sonra kaplumbağayı koyup 3-4 saat beklettikten sonra silip veya yıkayayıp geri akvaryuma koyun akciğer enfeksiyonu bulaşıcı bir hastalık değidir 1 hafta hergün böyle kullanın düzelmesini umuyorum.

Eğer kapluşunuzun hasta olduğundan şüphe ediyorsanız diğer kapluşa bulaşmaması için mutlaka ayrı bir kaba alın. Monodoks kapsulu boşalttıktan sonra 33-34 su sıcaklığında kapluşunuzu 12 saat kadar bu ilaçlı suda bekletin. Sonra suyun renginin değiştiğini göreceksiniz zaten. 12 saatte ilaçsız su ortamına koyun. Suyun yine 33-34 derece olmasına dikkat edin. Hatta kapluşun bulunduğu kabın üzerini havluyla örtün. Kapluşun soluduğu havayla suyun sıcaklığı arasında çok fark olmaması açısından. Ben kapluşuma bu şekilde uygulamıştım. Uygulanışı da böyle oluyor zaten. Geçmiş olsun. Ama en kısa zamanda akciğer enfeksiyonundan emin olmak için sürüngenlerden anlayan bir veterinere götürün ya da veteriner fakültesine gösterin.

2 saat falan tutmuştum suda yarın daha çok tutarım dediklerinizin geri kalan kısmını zaten yaptım.. Akciğer enfeksiyonu ölümcülmüdür yada şöyle diyim enfeksiyon sonucu ölüm çok mu oluyor nadir mi oluyor? Ayrıca bulaşıcı mı değil mi ? iki farklı görüş gelmiş

Geri