Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvarumum 3 kaplumbağa için yeterli mi???

mert15

Yeni Üye
Arkadaşlar cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Öncelikle benim 3 tane kaplumbağam var.Kaplumbağalarım mini bir akvaryumda yaşıyor.Sizce mini akvaryum onlar için yeterli olur mu???
Mini akvaryumum:
mailto:/1zzky89.jpg

Cvp: Sizce ne yapayım???

Konu başlığı içeriği kısaca açıklayıcı nitelikte olmalıdır. Başlığı düzenleyiniz.
3 kaplumbağa için bu akvaryum çok küçük. Ayrıca filtre, ısıtıcı, kuru alan lambası gibi ekipmanlara ihtiyaçları var.

Cevabın için teşekkür ederim en kısa zamanda akvaryumu değiştiricem.Ama o saydığın ekipmanların hepsini kaplumbağalar evdeki konum larından dolayı doğal olarak alıyorlar.Mesela benim evim güneş görüyor bu nedenle onları cam kenarına koydum ve rahat rahat ışık alabiliyorlar...
Ama akvaryumun küçüklüğü konusuna gelince sen haklısın.En kısa zamanda akvaryumu değiştireceğim değiştirirkende o ekipmanları alacağım...

Akvarumum 3 kaplumbağa için yeterli mi???

Tamam ışık doğal diyorsunda ısıtıcı alman şart çok çabuk hastalanabilirler.Akciğer enfeksiyonu olursa ölme riski çok yüksek.

Cvp: Akvarumum 3 kaplumbağa için yeterli mi???

Isıtıcı ise yazın evimiz ılık oluyo kışın ise şöminemiz var kapluumbağaların bulunduğu konumun 1 metre çaprazında ama dediğim gibi akvaryumu değiştiricem ve o ekipmanları alıcam...

Oda sıcaklığı ile su sıcaklığı bir değildir. Kuru alan lambasını ışık yapsın diye almayacaksınız kuru alanı 32 dereceye kadar ısıtması için alacaksınız. Su ısıtıcıyı suyun sıcaklığını en az 28 derece yapması için kullanacaksınız. filtre ise hem sizin hem kaplumbağalar yararına suyun temizlenmesi için kullanacaksınız. Bu 3 eleman akvaryum için şart

Bütün herkese cevapları için teşekkür ederim önerilerimize uyup bir en kısa zamanda akvaryum alacağım...

Arkadaşlar sorularınızı cevaplamışlar..Umarım Kapluşlara bir şey olmadan akvaryumu kurarsınız.

mert15' Alıntı:
Ama o saydığın ekipmanların hepsini kaplumbağalar evdeki konum larından dolayı doğal olarak alıyorlar.Mesela benim evim güneş görüyor bu nedenle onları cam kenarına koydum ve rahat rahat ışık alabiliyorlar...

Ayrıca su oda ne kadar güneş alsa da gece suyun sıcaklığı düşer.Kapluşlar için suyun sıcaklığı sabit 26-28 derece olmalıdır.(yavru kapluşlar için 28, büyükler için 26 ideal sıcaklıktır.)

Geri