Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryımdaki küçük taşlar hakkında

edi=büdü

Gümüş 4 Üye
arkadaşlar yaklaşık bir buçuk seneden beri kapluş beslemekteyim .
Bu süre zarfında gördüğüm kadarıyla bu kapluşlar aşırı derecede meraklı var bu merak yüzündende akvaryumun içerisindeki herşeyi ağızlarına atmakla meşguller birkaç ay önce değiştirdiğim akvaryumun içerisine eski akvaryumumdan kalan mermer kırıklarını koymayı düşündüm vede yaptım ama şöykle bir durum var . Kapluşlar bana geldiğinden beri yaklaşk olarak 7 cm kadar büyüdüler ve şuanda iki kapşuşda 10 cm civarında . Benim sormak istediğim soru içerisine koyduğum bu taşları büyük ihtimalle ağızlarına alacaklar eğer yutarlarsa bir sorun yaşarmyım . taşların büyüklüğü yaklaşık olarak 3-4 mm civarında resimleri ekleyemedim site resimler virüslü dedi imageshack de yükleyemedim hata verdi kusura bakmayın mailto:/img717/152/img0121aa.jpg
mailto:/img585/4650/img0122a.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/6730/img0123ah.jpg
mailto:/img19/1732/img0124aa.jpg

Taşların kenarları sivri değilse ve kaplumbağanın rahatlıkla yutabileceği büyülükte(ağzına oranla, veya stick yemler gibi) ise pek sorun olmayabilir.Çünkü kaplumbağalar bilerek taş yutarlar,yuttukları taşlar sindirime yardımcı oluyormuş.Ama tabiki tedbiri elden bırakmamak lazım.Kaplumbağa taşı yutmaya çalışırken taş boğazında kalabilir.Bu yüzden ya yutamayacağı büyüklükte ya da kum gibi ufak taşlar olmalı.Resim koyabilirseniz daha net bir yorum yapabiliriz.

siteye sonradan resim ekleyebildim . taşların kenarları sivri değil yutabilecekleri kadar gibime keliyo çüni kafave boyun kısımları baya bi büyüdü zaten ama aklıma takıldı acaba bişi olurmu diye

Evet yutabilirler. Hatta sitede yutmaları gerektiğini, böylece yediklerini daha kolay sindireceklerini söyleyenler vardı.(woswosun yazısını şimdi gördüm :D ) Şahsi fikrim yutamayacakları büyüklükte taşlar koymanızın daha uygun olacağı yönünde. Doğada belki bu şekilde sindiriyor olabilirler böcek ya da farklı şeyler yediklerinde ama akvaryum şartlarında buna gerek yok. Ayrıca kimse barsaklarında tıkanma vs. yapmayacağı garantisini veremez. Karar sizin tabii ki :)

Kapluşunuzun taşları yemeğe çalışıkenki fotoğrafındaki taşlar benim taşlardan daha ufak duruyor.Daha deneyimli üyelerimiz de yorum yaparsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

aşırı tereddütte kaldım şimdi a b, yanım bişi olmaz diyo bırak kalsın diğer yanım ya yutsalar bile ya çıkaramazlar sa diyo ne yapsam bilemedim

Normalde yuttuklarını çıkarmaları lazım. Bu şekilde taş kullanan çok kişi var. Bana sorarsanız ben riske atmam dedim sadece.

Yukarıdaki mesaj kargaşası için özür dilerim bir hata olmuş.(Üst üste aynı mesajdan bir sürü vardı ama düzelttim)

Benim akvaryumun tabanında midye kırığı vardı.Pakize sürekli onlarla uğraşıp yemeye çalıştığı için değiştirdim.Doğalarında bu tip şeyleri yiyor olabilirler, fakat akvaryum ortamında doğal şartları şağlayamıyoruz.Bunun için bence yutamayacakları büyüklükte taşlar koymakta fayda var.

sindirimde taş kullandıklarını bende duymuştum fakat ne olur ne olmaz ben yinede o taşları kullanmazdım.hem temizliğide olumsuz yönde etkiliyor

Evet tehlikesi var kaplumbağayı riske atmaya gerek yok büyük taşlar kullanabilirsiniz daha iyi olur.

ben deniz kabukları ve çeşit çeşit taşlar koydum.kuvars da var.hiç biri yutabileceği büyüklükte değil.ama hala bir sürü boşluk var.taş satın alıcam.

Üni tatile girmişti bende evden ayrılmadan son birkez hem temizlik hemde akvaryumun içinde değişiklik yapmak istiyordum. Eevdeki eski taşları koyayım dedim ama sonradan yutabilecekleri aklıma geldi. Mesajımagelen ilk cevaptan sonra hemen kaldırdım zaten . En kısa zamanda hem onların sağlığını engellemiycek hemde görsel açıdan güzel bir akvaryum hazırlamaya çalışacağım .Yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Geri