Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum alacağım

kazma7

Gümüş 3 Üye
Bana iyi bir akvaryum linki verebilir misiniz? Benim akvaryumum kırıldı ve yenisini alacağım ama düzgün bulamadım 200 tl yi geçmeyecek şekilde bir link atabilirseniz sevinirim inşallah yanlış yere açmamışımdır.

Cvp: Akvaryum alıcam

Sipariş ve taşıma üzerine akvaryum almayı ben tercih etmezdim. 200 liraya 150 litre civarı bir akvaryum alınabilir, tabii bu daha alt ve üst olabilir ilinizdeki fiyatlara göre.

Ankara'dan olsa Taymur Akvaryum'u tavsiye ederdim, fiyatları benzer boyutlardaki ürünlere göre yüksek fakat kalitesi tartışılmaz. Ben 65 litre ön bombeli akvaryumumu 60 liraya aldım geçen sene.

Kafanızdaki ölçülere göre, görüşüp bir fiyat alın derim. Taymur olmadı, ilinizde akvaryum işlerinden anlayan başka bir camcı/akvaryumcu da olur.

2. el ilanlarına da bakmanızı tavsiye ederim, akvaryumdan anlayan biri ile giderseniz pazarlığa, çok uygun fiyatlara daha geniş 2. el ürünler bulabilirsiniz.

Bu hafta içinde gelmeli şuan ölüm fanusu içinde bakıyorum pet shoplardakileri beğenmedim internetten almayı o yüzden düşünüyorum. Ama uyarınızı dikkate aldım 2.el ilanlara bakıyorum temiz bulursam alıcağım.

hazır akvaryum yerine bulunduğunuz mevkii de bulunan camcılerdan gayet güzel ve maliyeti düşük akvaryum yaptırabilirsiniz.

RE: Akvaryum alıcam

Tamam sa olun bu hafta içinde camcıya gideceğim

200 TL ye çok güzel akvaryumlar bulabilirsiniz. Biz kaplumbağa başına 100 litre öneriyoruz. Ben 225 litrelik akvaryumumu 150 tl'ye aldım. Sizde 200 litreliği bu civara bulabilirsiniz. Bunun dışında almanız gereken diğer ekipmanları biliyor musunuz ?

Evet ama nereden alacağımı bilemiyorum. 200 litre uyacak linkler verebilir misiniz? İnceleyip alacağım da. 200 litre ama ebatları neler olmalı?

100x45x45 202 LT 'ye tekabul ediyor. Cam kalınlığı 6mm olmalı .
Kağlumbağanız için kuru alan
UV lamba
200 litre için dış ünite filtre
300 W ısıtıcı
Kuru alanı ısıtmak için porselen lamba. (Akkor lambada kullanabilirsiniz)

Akvaryum gelene kadar ısıtıcı takabileceğiniz bir leğene kaplumbağalarınızı koymanız daha sağlıklı olur.

Cvp: Akvaryum alacağım

Bence maddi gücünüz var ise ve evinizde yer varsa 150x50x60 gibi bir ölçülerde akvaryum yaptırın derim.

150x50x60 tamam sığıyor ama ekipman neler alabilirim uygun olarak?

En azından 300watt bir ısıtıcı ve dış filtre şart. Dış filtre olarak debisi 700 litre/saat olanlar ve üstü seçilmeli.

En az 25-30kg kum ve yapay bitkiler lazım olacaktır. Bunun yanında kuru alanı ya hazır alacaksınız ya da siz yapacaksınız.

Geri