Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum boy/fiyat önerisi ve ne kadar et yemeli?

Çiğdem.Kaya

Bronz 3 Üye
Kapluşumu edineli henüz 5 gün oldu. Ama ona çok bağlandım. Onu şu an ölüm kabı diye tabir edilen kaplarda besliyorum en kısa zamanda bir akvaryum edinmem gerektiğini biliyorum. Bir kaplumbağam var adı Petito . Annem ilk başlarda eve hayvan almamı istemedi ama ben çok ısrar ettim. Bu nedenle akvaryum parasını kendim denkleştirmeliyim. Öneriniz olur mu fiyatları boyları falan ? Henüz kaplumbağa besleme konusunda acemiyim bu yüzden çok araştırma yapıyorum. Yeni bir kapluş edinmeyi şu anlık düşünmüyorum. Hangi boyutlarda bir akvaryum almalıyım ve fiyatları ne kadar ?

Birde Petito yemini beğenmedi herhalde yemiyordu. Onu veterinere götürdüm hem kontrol hemde yem önermesi açısından. Bana bir yem verdi ama Petito onuda azıcık yiyor. Annem bir kere et verdi ona bir anda nasılda yedi çok sevindim :smile: Sizce çok et yemesinde bir sakınca var mıdır ? :smile:

RE: Akvaryum boy/fiyat önerisi ve nekadar et yemeli

Bir kaç et parçasını yem kutusuna koyup kokusunun karışmasını sağlayabilirsiniz. Belki yerler...

En kısa sürede tamamlamanız gerekir akvaryumu. Çünkü eziyet çekiyor gibi birşey oluyor maalesef. Akvaryum için 50 tl' ye 60 LT'lik 1 Kaplumbağa için çok uygun bir sistem kurabilirsiniz. ( Filtre ve ısıtıcıyı saymıyorum )

Cvp: Akvaryum boy/fiyat önerisi ve nekadar et yemeli

Fitilre ısıtıcı ışık gibi şeylerde gerekiyor galiba dediğim gibi daha acemiyim çok bilmiyorum nerelerden ve ne kadara sağlayabilirim ? Yem içinde çok teşekkürler :)

Çiğdem hanım forumda tüm sorularınızın cevapları mevcut, bol bol araştırın forumu :)

Tamam. Hemen bakıyorum teşekkürler :smile:

Cvp: Akvaryum boy/fiyat önerisi ve ne kadar et yemeli?

Çok et yemesinde kesinlikle sorun vardır. Onun sağlığı açısından Allah korusun zorluklar çekebilirsiniz.Buda sizi üzebilir. açıdan nadiren et vermeyi deneyin. Mesela 3 haftada bir gibi. Yem yememe ye gelince benim kapluşumdada var. Bende veterinere götürmeyi düşünüyorum. İyi günler :$

Konu çok eski.
Ayrıca hayvanlara et verilmemeli. Normal yem dışında ya uygun taze sebze yada uygun tatlısu balığı verilebilir.

Geri