Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum boyutu ve su seviyesi ne kadar olmalı?

kaqlumbagaci31

Bronz 4 Üye
Öncelikle merhaba,
Benim bir akvaryumum var boyutunu tam olarak bilmiyorum ama şimdilik idare eder gibi. Ben yeni bir akvaryum almak istiyorum 60*50*40 yani 100 litrelik olanlardan. Fiyatları ortalama ne kadardır? Ayrıca su seviyesi kaç cm olmalı? Bu arada kapluşlarım 6 aylık :) Yardım ederseniz sevinirim :D

Cvp: Akvaryum boyutu ve su seviyesi ne kadar olmalı?

Alacağınız akvaryumun boyutları gayet uygun.100 litreye 100 wattlık bir ısıtıcı lazım olacaktır.su seviyesi ise kaçamayacakları şekilde yarıdan fazla olsun.6 aylıklarsa rahat rahat yüzebilirler.

Çok güzel bir ölçü 120 lt kapasiteli. Akvaryum suyunu kaçmalarını engelleyecek seviyeye kadar doldurmanız çok iyi olur. Kuru alanıda hesaba katarsanız 10-15 cm boşluk yeterli olabilir. Ama etrafı korunaklı bir kuru alanla 5 cm boşluk bırakarak kapasiteyi tam kullanabilirsiniz. Kaplumbağalar yüzmeyi, dalıp çıkmayı çok sever. Derin su iyidir. Kas gelişimi için gereklidir. Eğer kaplumbağalar sığ suda uzun zaman geçirmiş veya yüzme güçlüğü çekerlerse seviye yavaş yavaş artırılabilir.

Cvp: Akvaryum boyutu ve su seviyesi ne kadar olmalı?

Bu bahsettiğiniz ölçü standart değil öncelikle.Bu tarz bir akvaryumu hazır bulmakta zorlanabilirsiniz.
Normal standart plastik kapaklı 100 litre akvaryumları 60 TL civarından alabilirsiniz.
Ancak özel ölçü olunca bir akvaryumcuya 20-30 tl fazla vererek bu ölçüyü yaptırmanız mümkün olur.

Su seviyesini ise max kullanmak gereklidir.Yani kuru alan hacmı ne kadar az kaplarsa bizler için o kadar iyi olur.

Geri