Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum boyutu

ogulcan99

Yeni Üye
Arkadaşlar ben bu yaz akvaryum almayı planlıyorum 1 tane kaplumbağam var ve boyu yaklaşık 3-4 cm ne kadar boyutta akvaryum gerekiyor? bir sorum daha var ben kaplumbağayı alalı 11 ay oldu ve hala 3-4 cm genellikle besliyorum(bazen evde olmadığım zamanlar oluyor da)ve güneşe ara sıra çıkartıyorum.neden o kadar ufak yoksa normal mi ?
Edit tubidik: Başlık, içeriği açıklayıcı nitelikte olmalıdır. Konu paludaryum bölümüne taşındı.

RE: Ne Kadar boyutta?

Akvaryum,ısıtıcı,filtre,kuru alan gibi kaplumbağa için olmazsa olmaz şartları yerine getirmediğiniz zaman kaplumbağanız büyüyemez ve sağlıksız bi yapıya sahip olur.. büyümeme sebei budur.. akvaryum boyutuna gelince eğer tam donanımlı bir akvaryum yapmak istiyorsanız kaplumbağanızın sağlıklı bir şekilde büyüme olasılığı yüksek olduğu için bence en az 80 cm lik bir akvaryum yaptırın çünkü büyük alan ve gerekli şartlar sağlanınca çok çabuk gelişme gösteriyorlar.. küçük akvaryum alırsanız kısa sürede o alan onun için küçük gelmeye başlayacak ve bu da size ek masraf olarak yansıyacaktır..

Sen kapluşunun boyunu yazın ölç ona göre hespla akvaryumun boyu en az kapluşun 10 katı olmalı ama sen 50 litrelik bir akvaryum al o kapluşunu baya bir süre idare eder kapluş dişiyse 75 litre felan al dişer çok kısa bir sürede çok hızlı büyüyor. :)

Siz şimdiden büyük bir akvaryum alın.100 lt uygun şimdilik.11 aya göre çok küçük kalmış.Beslenme ve bakım düzenini gözden geçirin.15 ay önce aldığım kaplumbağam şuanda 11 cm.Bu yüzden büyük akvaryum almak yararınıza olacaktır.

kaplumbağan tahminen ölüm fanusunda yaşıyordur.Siteyi gez derim ben.Şu ana kadar yaşadığı için şanslısın benim kapluşum da 7 ay orada yaşadı ama bilgilelince teraryum,ısıtıcı,iç filtre ve kuru alan, kuru alan lambası aldım/yaptım. mailto:/forum/Konu-yavru-kaplumbagalar-nasil-beslenir.html?pid=35928#pid35928 : bu yazıyı okumanı tavsiye ederim.Çeşitli yemler özellikle de sera'nın yemleri,vitaminlerini kullanmanı öneriyorum.Bunları sağlayamayacaksan alma.Kaplumbağa ticaretine son vermeye yardım etmek istersen sitemizdeki alım/satım bölümündeki yavru kaplumbağalarını vermek isteyenlerden alabilirsin. :)

Cevaplarınız için çok teşekkürler peki teraryum un fiyatı nekadardır ?

teraryum akvaryumun doğal yaşam koşullarına uyarlanmış halidir. Sen akvaryum alıp kaplumbağana göre düzenleyeceksin :)

Ben kapluşum için 50 lt akvaryum fiyatî sordum adam bana 45-50tl arası dedi.Fazla pahalı deyil 70-90 tl arası tutar topl masraf henim için filtre cb. şeyler.

Geri