Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Boyutu

pisiko

Bronz 5 Üye
Öncelıkle sıtenın cok ıyı ve yararlı olduguna ınanıyorum kaplumbağam yaklasık 3 yıldır bende daha ıyı bakabılmem ıcın onerılerınız nelerdır sızın gıbı bılgılı ınsanlardan duymak ısterım.
Genellıkle yardımlarınız soru yanıt seklınde olursa daha ıyı anlaşabılırız
ve ilk sorunum akvaryumun galıba bıraz kucuk 6 lıtre cıkıyo hesaplara gore sızce sımdılık ıyımı ?

Ekli dosyalar

• 419201_310205605692745_100001099246463_891390_754138203_n.jpg
    419201_310205605692745_100001099246463_891390_754138203_n.jpg
    50.1 KB · Görüntüleme: 160
Cvp: aranıza yenı katıldım

6 Litremi ? mailto:/forum/images/s1/ff.gif yanılıyorsunuz 6 litrelik bir akvaryumda kaplumbağa yaşayamaz bunalır çok küçük yanılıyor olabilirmisiniz eğer öyleyse gidip 70 - 80 litrelik bir akvaryum alabilirsiniz yem olarak seranın karides raffy P kullanabilirsiniz iç filtre ısıtıcı lazım
hoşgeldiniz aramıza

öncelikle hoş geldin 3 yaşında bir kaplumbağa için epey bi bilgilenmen lazım alttaki baslıklardan herşeyi ögrenebilirsin sitenin altına dogru inerek ama sordugun soru için

mailto:/forum/Konu-kaplumbagalar-icin-alisveris-listesi.html

bu linke bakabilirsin

Hoş Geldiniz..

Yapmanız Gerekenler:

*O akvaryumda kaplumbaganiz işkence çekiyordur.Kaplumbaganızı çay bardagina atmaya benzer bu iş.Acilen 100-120cm lik bir akvaryum alın!

*Alacaginiz bu akvaryumun içine 100-200watt lik bir isitici alın ve 28 dereceye sabitleyin.Büyük kaplumbagalar için 26 derece de olabilir.

*Bu akvaryumun su temizliğini sağlayacak bir filtre gerekir.100 litre ve üzerine dış filtre öneriririm.Böylece hergün su değişimi yapmaz,2-3 haftada bir filtre temizliği + dip süpürgesi ile suyun %25 ini temizleyebilirsiniz.Böyle sular 2-3 hafta beklediği için oturmuş olacak ve berrak olacaklardır.Kaplumbaganiz için böyle sular çok daha faydalidir.

*Kuru alan gereklidir.Yeni akvaryumunuzun boyu yuksek olacaktir böylece daha çok su olacaktır.Kaplumbaganız daha çok mesafe yuzecegi için yorulacaktır.Yoruldugu zaman kuru alana çıkmak isteyecektir.

*Bu kuru alanı da isitmak gerekir.Evde bulunan bir masa lambasini kuru alana yöneltin.Bu masa lambası kuru alanı ısıtacagindan kaplumbaganiz daha sık cıkacaktır bu kuru alana.30-32derece olması yeterlidir.

*3yıldır sizle birlikte ise bu kaplumbaga yetişkin olmuştur demektir.Yetişkinler proteini tüketme işini aza indirmeli.Haftada bir öğün çok miktar olmayacak şekilde karides verebilirsiniz.Haftada 4-5 öğün ise bitkisel beslemek gerekir.Roka,marul verebilirsiniz.Yem olarak ise Sera Vital,Sera Herbivor verilebilir.Ana yem ise Tetra Reptomin veya Sera Raffy P olmalıdır.

Tekrar Hoş geldiniz.İyi forumlar.[/color]

imkanınız varsa yukardakileri harfiyen uygulamak kaplumbaganız için en hayırlısdır fakat imkanı yok derseniz en azından su ısıtıcısı alın ve takın akvaryuma şimdilik idare etsin hic degilse eger ısıtıcınız varsa suyun içine kafasını dısarıya rahatca cıkarabilcegi bi tutunma yerı yada kuru alan yapın eger bunlar mevcutsa 100 -150 lt lik bi akvaryuma geçmek için çalışın derim kaplumbaganız o ölçüde bi akvaryumda sıcak suda yaşar ama rahat edemz sizi bi odaya tıksalar mı yoksa bir ev verselermı rahat edersiniz gibi imkanlarınız varsa buyuk sıcak bir akvaryum cok yararlı olur dıye usunuyorum bende..

evt ımkanklrım bıraz kısıtlı akvaryumum kucuk eger bı yerde istanbul veys kocaei çevresınde bulabılırsem uygun akvaryum ılk ısım akvaryumu dahada buyuk hale getırmek yardımlarınız ve önerılerınız ıcın tesekkur ederım

Rica ederim.Bencede ilk başta akvaryum bulmanız önemli.Kaplumbaganiz büyük olduğu için küçük kaplumbagalara oranla daha dayanıklı olur soğuk sulara.

ben öyle dusunmuyorum 15 liralık ısıtıcılar var ondan taksın önce buyuk soguk bi yuzme alanındansa kucuk sıcak bı yuzme alanında hıc degılse hasta olmaz bı sure ıdare eder o surede sahıbı para bırıktırıp alabılır buyuk bır akvaryum sonucta fotoda gordugumuz uzre taşmıyo kaplumbaga akvaryumdan ama akvaryum ısıtıcılıysa tabıkı buyuk akvaryum ilk sırada gelebilir :)

Cvp: Aranıza yeni katıldım

Hoş geldiniz,
Akvaryumun ölçüleri nedir?

Cvp: Akvaryum Boyutu

akvaryumu satın almak yerine camcıya yaptırın, emin olun fiyatı çok çok çok ucuza gelecek.

ısıtıcı fiyatları da pahalı değil 10-15 tlye güzel bir tane alabilirsiniz.

en pahalıları 70 tl civarı ama büyük akaryumlar için olanları :)

nameste108' Alıntı:
akvaryumu satın almak yerine camcıya yaptırın, emin olun fiyatı çok çok çok ucuza gelecek.

ısıtıcı fiyatları da pahalı değil 10-15 tlye güzel bir tane alabilirsiniz.

en pahalıları 70 tl civarı ama büyük akaryumlar için olanları :)

bende düşünüyorum ama yer sorunu cok fazla :)

şey şimdi 120 cm lık bulamadım paramda yok ama dıger akvaryumum ortalama 10 litre alıyo uzunlugu 35 cm bir sure ıdare edebılırmıyım

Sizin akvaryum 13 lt su alır. Tabi üstte biraz boşluk kalması gerekiyor. Böylece su 10 lt gerekiyor. Tabi kuru alan vs içinde yer olacağından ötürü su miktarı belirttiğiniz miktarlarda olacak. Gerçekten küçük. Bence kuru alanı dışarı taşımalısınız.

kuru alanı dışarı taşımak derken bunu nasıl yapabılırım yardımcı olabılırmısın yanı ayrı bi kab gibi bişey almalıyım yoksa akvaryumla baglandılı bır şeymi

mailto:/forum/Konu-yeni-evimiz-2011-model.html

Ben kendi akvaryumumu örnek verebilirim.

Akvaryumun üstüne ayrı bir bölüm oluşturup rampa ile çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Bu sayede hacımden kazanmış olursunuz :)

gerçekten çok guzel olmus bende öyle bısey yapmak ıstesem nasıl malzemeler lazım bana ? mesela kaplumbaganızın tırmandıgı yerı nasıl yaptınız

mailto:/forum/Konu-paludaryum-degisim-projesi.html

Adım adım burada var aşamalar :)

Sitede örnekleri var. Örnegin akvaryumun yanına üst hizzasına kadar gelecek şekilde bir kutu bulun. üzerine bir çamcıya üç tarafı kapalı akvarum tarafı ve üzeri açık bir küp yaptırın (15x15 yada 20x20 gibi). Akvaryum suyunu tam dolduramayacağınız için sudan çıkabilmesine yarayacak, rampa görevi görecek içine uzanabilecek bir cam yapıştırtın. Kuru alan içine biraz çakıl kayun. Rampaya da rahatça tutunup çıkabileceği tırtıklı bir cisim yapıştırın. Bu yapılacak düzenek boyutu küçük olacağı için fiyatı çok az olur. Bence akvaryumu geçici olarak genişletmenin tek yolu.

Geri