KırpıkKurabiye
Elmas 2 Üye
Ben yeni üyeyim ve 18 eylül 2010 dan beri kaplumbağa bakıyorum sadece karides yiyor kaplumbağam ve aldığımız günki gibi boyu.Sanyu'nun turtle sticks ini denedim yemiyor.Napmalıyım bu konuda bilmiyorum . Akvaryum bozmasına gelince ; plastik kap ne yazıkki daha akvaryum alamadım. su seviyesi 6 santim ve geriye 2 santim boşluk kalıyor.içinde midyeler ve beyaz taşlar var ama hepsinde değil. kuru alan için telefonumun kalın mukavvalı kutusunu kullandım.Yarısını kestim ve boş olan kısmı kaba gelecek şekilde silikonladım.Biraz zor oldu ama oldu.Su seviyesine yakın kuru alan bu yüzden de rahatça çıkacağını düşündüm rampalı olan plastik kuru alanları denedim ama rampadan çıkmıyor. Bende bu yolu düşündüm. Kuru alanın üstünde bir kaç midye var ve oraya çıkması için karideslerden koydum ama bir türlü çıkmıyor ben koysam suya geri dönüyor.Yüzüyor desem yüzmüyor da dipten yüzeye doğru kollarını uzatıyor burnunu çıkarıyor ama o kadar yani. 25 watt lık kırmızı ışıklı ampül kullanıyorum ve henüz filtre almadım akvaryuma geçince alıcam . Ne yapabilirim ? ( resimleri 1/2 gün içinde ekliycem)