Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Bozmam

KırpıkKurabiye

Elmas 2 Üye
Ben yeni üyeyim ve 18 eylül 2010 dan beri kaplumbağa bakıyorum sadece karides yiyor kaplumbağam ve aldığımız günki gibi boyu.Sanyu'nun turtle sticks ini denedim yemiyor.Napmalıyım bu konuda bilmiyorum . Akvaryum bozmasına gelince ; plastik kap ne yazıkki daha akvaryum alamadım. su seviyesi 6 santim ve geriye 2 santim boşluk kalıyor.içinde midyeler ve beyaz taşlar var ama hepsinde değil. kuru alan için telefonumun kalın mukavvalı kutusunu kullandım.Yarısını kestim ve boş olan kısmı kaba gelecek şekilde silikonladım.Biraz zor oldu ama oldu.Su seviyesine yakın kuru alan bu yüzden de rahatça çıkacağını düşündüm rampalı olan plastik kuru alanları denedim ama rampadan çıkmıyor. Bende bu yolu düşündüm. Kuru alanın üstünde bir kaç midye var ve oraya çıkması için karideslerden koydum ama bir türlü çıkmıyor ben koysam suya geri dönüyor.Yüzüyor desem yüzmüyor da dipten yüzeye doğru kollarını uzatıyor burnunu çıkarıyor ama o kadar yani. 25 watt lık kırmızı ışıklı ampül kullanıyorum ve henüz filtre almadım akvaryuma geçince alıcam . Ne yapabilirim ? ( resimleri 1/2 gün içinde ekliycem)

Sadece karidesle beslemeniz kaplumbağanızda kalıcı hasarla neden olabilir.
Aşırı protein ve tek yönlü beslenme kabuk bozukluklarına yol açıyor.
Kaliteli yemlerden alarak vermeyi deneyin.Gerekirse onlardan yemeye alışana kadar aç bırakın.
Kaplumbağanızın çok belirgin bir şekilde normal bakım şartlarında büyümesi gerekirdi.
Su için ısıtıcı kullanıyor musunuz?Bence akvaryumdan önce mutlaka ısıtıcı almalısınız.Suyun 28 derecede sabit kalması gerekiyor.
6 cm su yüzmelerini sağlayacak alanı sağlamaz.Su seviyesi çok daha yüksek olmalı.
Kuru alanı sıcak tutun ki çıksın.30 derecenin üstünde tutun kuru alanı.

Umarım biran önce yeterli bakım koşullarını sağlayabilirsiniz.

oda sıcaklığı 27 derece ve şu an için ısıtıcı kullanmıyorum ama yüzmüyor işte sorun orda . rampalıdan çıkmıyordu şimdi rampasız yaptım işte şimdi de atıyor kendini ordan lamba kıstırıcısı var yani sıcaklık da sağlıyor kuru alana doğru kıstırdım oraya ışık veriyor ve biraz da ısı . ama alıcam bu yaz. yüzmesini nasıl sağlayım da kuru alana nasıl çıksın .?

Suyunuz soğuk olduğu için kaplumbağanız uyuşuk olabilir.Dediğiniz gibi yüzmemesinin sebebi hem su seviyesi az hem de suyunuz ideal sıcaklıkta değil.
Mutlaka ısıtıcı almalısınız.

Çok küçük boyutlarda satılan derecesi ayarlanmayan ısıtıcılar satılıyor.İdareten o tarz bir ısıtıcı alabilirsiniz.

zencefil' Alıntı:
Çok küçük boyutlarda satılan derecesi ayarlanmayan ısıtıcılar satılıyor.İdareten o tarz bir ısıtıcı alabilirsiniz.

Sakin o isiticilari almayin. O miktarda suda hayvanlarinizi haslayabilirsiniz. 35 40 dereceye kadar yukselttigine sahit oldum.

Bende normalde tavsiye etmem.Ama ufak bir kapta başka nasıl bir ısıtıcı kullanılabilir emin değilim.
İdareten sağlam olanları kullanılabilir bence.
Bende bir tane var suyu 27 derecede sabitliyor.
Şu anda kullanmıyorum ama yazın kuracağım havuz için yine onu kullanmayı düşünüyorum.

Öncellikle sadece karidesle beslemeniz doğru değil.Sadece karides beslemek zencefilin dediği gibi kabuk bozukluklarına yol açıyor.Kabuğunda yamukluk var şikayetleride çok geliyor.Bu da fazla proteinden kaynaklanıyor.Karidesi 2 günde bir vermeniz yeterli.Karides dışında normal bir yem kullanabilirsiniz.Bu yemleri günlük vermelisiniz.Marka olarak örnek isterseniz Sera Raffy P,Tetra Reptomin,Sanyu Turtle Stick vs. olabilir.

Hem hazır akvaryumu almamışken söyliyeyim.Eğer akvaryum alacaksanız büyük bir akvaryum alın ki ileride bir daha değiştirmenize gerek kalmaz.Eğer imkanlarım yetmiyor derseniz daha küçük kare bir akvaryum alarak bir süre idare edebilirsiniz.Tabi bu kapluşunuz büyümesine bağlıdır.

bugün babama siparişi verdim ama sanırım ısıtıcı ve filtre almama 5 10 gün var.Strafordan kuru alanı yapacağım üzerine halı kaydırmaz koyacağım.Paralel şekilde rampa yapacağım artık yüzer herhalde.Akvaryum 20 cm yüksekliğinde yüzmesi için yeterli olur diye düşündüm. yem olarak zencefil in dediği gibi sanyu turtle sticks ten 3 tane attım ve bir tanesini yemiş onu yiyene kadar başka yem atmayacağım.Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.

KırpıkKurabiye' Alıntı:
bugün babama siparişi verdim ama sanırım ısıtıcı ve filtre almama 5 10 gün var strafordan kuru alanı yapıcam üzerine halı kaydırmaz koyucam paralel şekilde rampa yapıcam artık yüzer heralde akvaryum 20 cm yüksekliğinde yüzmesi için yeterli olur diye düşündüm. yem olarak zencefil in dediği gibi sanyu turtle sticks ten 3 tane attım ve bir tanesini yemiş onu yiyene kadar başka yem atmıycam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Herşey bir yana forumca Türkçe'nin düzgün kullanılmasına özen gösteriyoruz. Lütfen hataları düzeltin. Telefonla bağlanmadığınız da aşikar; bahaneniz yok :)

tuncomunco' Alıntı:
Herşey bir yana forumca Türkçe'nin düzgün kullanılmasına özen gösteriyoruz. Lütfen hataları düzeltin. Telefonla bağlanmadığınız da aşikar; bahaneniz yok :)

Her şey ayrı yazılır. (;
Neyse konuyu saptırmayalım.

Geri