Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum bulanıklığı ve kokusu

NecmiYaman

Bronz 5 Üye
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
27
Arkadaşlar merhaba.
3 yaşında su kaplumbağam var bakımına ve temizliğine oldukça dikkat ediyorum. Fakat son 2 aydır akvaryumu 3 günde bir temizlememize rağmen ciddi kötü bir koku ve bulanıklık var .Yeni iç filtre aldım filtrem yeterli gelmiyodur diye ama fayda etmedi.Akvaryum 50 lt su alıyor kaplumbağam için yeterli değil farkındayım ama şuan için daha büýügünü alacak ev ortamım yok sıgdırabileceğim bir alan yok.
Ne yapmam gerekir yardımcı olurmusunuz.
 
Foruma hoş geldin. Akvaryum hayvan ile paralel olarak büyümelidir. Kaplumbağa büyüdükçe idrar ve dışkı oranı artar. Kokuyu yapan uçucu olan amonyaktır. Her ne kadar uçucu olsa da bu sudaki oksijene bağlıdır oksijene bağlanarak uçar. Suda oksijen azaldığında amonyak oranı artar. Su oranı sabit olduğundan amonyak seviyesi daha çabuk yükselir ve su sararmaya başlar. Buna amonyak patlaması deriz. Amonyak hayvan için zehirleyicidir.

Yapılacaklar:
-akvaryumu büyütmek. (Hayvan yeterince büyükse doğrudan ömürlük akvaryuma geçilmesi uzun vadede daha karlı olur.)
-iç filtre hava kabarcık veren model olmalı suya 24 saat kabarcık verip oksijen oranını yüksek tutmalı. Bu sayede amonyak uçuculuk oranı artırılarak su kalitesi bir miktar daha uzamış olur.
-dış filtre olmayan sistemlerde metilen mavisi kullanılır. Bu aynı zamanda amonyak zehirlenmesine karşı endikedir. 2-3 günde bir bir damla damlatılır. Fazla damlarsa su temiz su ile bir miktar inceltilir. Bunda contra-ichthyo yada deep fix dezopur uygundur.

Su değişimi emsal sıcaklıktaki su ile olacak. Haftada birin altında genel temizlik yapılan akvaryumun değişim zamanı gelmiştir.

Bulunduğu odada koku yoğunlaştığı taktirde hayvan su içinde olması kaydıyla pencere açılıp ortam havalandırılmalıdır. Bu bizim içinde zararlıdır.
 
Geri
Üst