Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Çizimim

berkay35

Bronz 4 Üye
Merhabalar uzun zamandır almayı planladığım akvaryumun basit bir çizimini yaptım:
mailto:/rbjk1g.jpg
mailto:/2uo0wh1.jpg
Sizce böyle bir akvaryum uygun mudur ? Boyutlar tabii resimdeki gibi değil 80X40X50 boyutlarında olucak üst kat ise 25X40X25 gibi bir şey yaparım ama daha tam ayarlamadım fotoğrafta ki gibi çukur yapıp kum ile doldurucam kapakta 2 tane yuvarlak beyaz yer var oranın birine UV lamba birine Isı lambası takıcam bilmiyorum 2 lamba yeterli midir ? Size asıl sorum şu bu akvaryum uygun mudur ? ve üst kat rampa açısı kaç olmalıdır ?

Cvp: Akvaryum Çizimim

Genişliği 50 yapabilirsiniz.
Rampa açısı suya 30-35 derece ile girerse rahat ve sorunsuz çıkarlar.
Bahsettiğiniz lambalar uygun.

Maalesef 50 olmuyor akvayum uygun ve lambalar uygunsa yılbaşından sonra yaptırmayı düşünüyorum

Uygunsuz değil tabi. Uzun süre sizi idare edecektir. Ama erişkin olunca en yetmeyeceği için değişiklik gerekir. Yani hayvan 25-30 cm olunca.

Maallesef uzunluğunu da düşürmem gerekiyor yerim yok koyacak 50x40x50 bir akvaryum yeterli olur mu hiç ölmedim ama kabuk boyu 10cm felandır

berkay35' Alıntı:
Maallesef uzunluğunu da düşürmem gerekiyor yerim yok koyacak 50x40x50 bir akvaryum yeterli olur mu hiç ölmedim ama kabuk boyu 10cm felandır
Şimdilik yeter ama 1-1,5 yıl sonra yeniden akvaryum yaptırmaya ihtiyacın olacak. Çok hızlı büyüyorlar biliyorsun. Benim akvaryum 100 X 45 X 45. Linkteki resimler belki sana ilham verebilir.

mailto:/forum/Konu-yeni-akvaryum--7322.html?page=3

Bende üstüne kat çıkmayı düşünüyorum ama kaçacağı için biraz tereddütlüyüm ne yapabilirim kaçmaması için diye düşünüyorum

Bu şekilde ayarlarsanız kaçma şansları yok.

mailto:/forum/Konu-150x80x70h-840-lt-ve-diger-iki-akvaryumum.html

Zaten öyle olucak fakat üstünden kaçar :) oraya ışığı engellemeyecek tel gibi bir şey var mıdır?

Bu parklara, bahçelere ayırıcı olarak konulan plastik kaplı tel ile kapatabilirsiniz.

Geri