Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum düzeni ve yanına gelmesini düşündüğüm misafir hakkında

Sinem_asgel

Yeni Üye
Öncelikle merhabalar. Bir kaç sorum var izninizle başlayayım.

1- Ufak boy mango kökü almıştım kaplumbağam kaşınsın diye, epey işini gördü fakat kaplumbağam büyüdü ve daha büyüğünü aldım. Dikdörtgen şekilli bir kök, ben bunu altını oyarsam çok rahat kaşınabilecek beyfendi. Oymamın bir mahsuru var mı?

2- Kız kardeşime hediye olarak biri kaplumbağa getirmiş, tabi epey kızdım onlara vs fakat hemen aldım benimkine yoldaş olsun diye. Daha bebek sayılır, benim kaplumbağamın kabuk boyu 14 cm bu arada ve çok iştahlı. Yeni misafiri akvaryuma koymaya korkuyorum bizimki onu yer diye :haha: Ne önerirsiniz acaba?

3- 15w mu alayım 23w mu (kaplumbağalarımın biri büyük biri bebek)

4- ısıtma için kullandığım 52w soft ampül patlayıp duruyor ben de 42w ampül kullanıyorum, mesafeyi düzgün ayarlamam halinde bir sıkıntı olur mu acaba?

RE: Bir kaç sorum var lütfen bilenler yardımcı olsun:)

1-Oymak sorun olmaz
2- Kaplumbagalarin beslenme duzenleri bile ayri olacagi icin suan baska sistem kurmalisiniz kucuge
3-Su aralar en uygun lamba 60 TL gittigidiyora atakan petshop yazarsaniz bulursunuz UVb 100 exo terra
4-Hayir masa lambasindan kaynakli degil
5-kaplumbagalarin kabuk boyu degil konumlandiracaginiz yer onemli yuksek watt li olan 27 cm gibi konumlandiriliyor fakat dusuk watt lidan emin olamadim 17 cm di sanirim
6-Eger isitma ampulunu de 40 watt lik lambaya takiyorsaniz patlamasi normal yok 60 wattlik lambaya taktiysaniz 42 watt olan lambada alabilirsiniz derece ile kuru alani olcup kuru alan zemininde 30-31 derece gibi bir deger yakalandiginda mesafeyi ayarlarsiniz yanliz lamba hayvanin degebilecegi kadar yakin olmasin
7-UVb lamba alacaginiza gore attiginiz urune gerek yok (urunu incelemedim)

Tek 2. cevapliyacagim
Benimkiler daha 10 cm iken denemistim isirma olmadi ama küçügun agizindaki yemi buyuklerden biri zorla aldi bende riske girmedim onermem. Agzi yara olmuştu.

1- sorun olmaz ama girintili bir kök olsa daha iyi olurmuş. Bu çabuk deforme olacaktır.

2- Yemese bile Ali Sarp ın dediği gibi beslenme düzenlerinden ötürü ayrı olmaları gerek. Sürekli hayvanları bu farktan dolayı çıkarmak stres sebebi. Ayrıca beslenme yada herhangi bir sebeple akvaryuma insan yaklaşınca yem verileceği hissi ile heyecanlanıp aynı yerde çırpınırlar. Bu esnada yavru alacağı darbelerle ciddi zarar görür. Her ihtimalde ayrı yaşamalılar.

3- Güç hayvanın yaşı ile alakalı değil. Mesafe ve konumlanada geçerlidir. Düşük güçteki yaklaşık 18-19 cm mesafeden yüksek güçteki 27-28 cm mesafeden kuru alan zeminine konumlandırılır.

4- Tabiki oda kullanılır. Derece ile kuru alan ısısı ölçülüp mesafe ayarlanır.

Mesajinizi neden bazi sorulari silerek duzenlediniz ?

Cvp: Bir kaç sorum var lütfen bilenler yardımcı olsun:)

Rapor yazmış Ali Sarp. Muhtemelen yazarken bir yandan arama yapıyordu ve o pahalı lamba yerine senin önerdiğini buldu. O soruların iptalini isteyince hallettim. Son linkte zaten bizim bu aldığımız uvb100 lambanın yurtdışı satışıydı.

Pardon ozaman Sinem hanim
Onceden sorun oldugu icin sormak istedim

Cvp: Akvaryum düzeni ve yanına gelmesini düşündüğüm misafir hakkında

Beyler çok teşekkür ederim yorumlarınız için:) İnternette bazı resimler görüyorum minikler büyüklerin üstüne çıkıp güneşleniyor ben de inşallah sorun olmaz diye kabul ettim miniği. Bir hal çaresini bulacağım 2 ayrı sistem kurabilirim fakat çok uğraşmalı olacak:) küçüğü kaç cm olunca diğerinin yanına koyayım o zaman sizce?

Boya göre değişir. Küçük 11-12 cm olunca yanına girebilir. Diğeride bu esnada 16 cm üzerine çıkmaz. İki sistem beraber durdukları tek sistemden kolay olacak.

Cvp: Akvaryum düzeni ve yanına gelmesini düşündüğüm misafir hakkında

sizlere ne kadar teşekkkür etsem azdır

Ne demek, hayvanlara sağlıklı ve uzun ömürler.

Geri