Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ekipmanlarıyla ilgili

leo

Bronz 5 Üye
Merhaba,
Haftasonu küçük ninjalarım için 67x40x30 ölcülerinde 80 lt bir akvaryum aldım. Kaplumbağlarım şu anda küçük 5 cm ler bu ölçü bizi bir süre idare eder diye düşündüm. Şimdi 100 w bir ısıtıcım var yeterli olurmu? Silis kum almayı düşünüyorum kaç kg uygun olur? Filtre olarak nasıl bir şey kullanmak uygun olur petshopa sordum 20 liralık iç filtre yeterli deyip fazla açıklama yapmadığı için burdada bir danışmak istedim. Birde fiyatınında uygun olması birazcık önemli çünkü bu ninjalar yüzünden kredi kartı borçlarım aldı başını gidiyor :)))

Cvp: Akvaryum ekipmanlarıyla ilgili

Öncelikle hayırlı olsun :)
100 w ısıtıcı yeterli olacaktır , 15-20 kilo civarı silis kumda iyi olur. Ben 80 litrelik akvaryuma dış filtre öneririm doğrusu. Uygun bişey arıyorsanız jebonun filtrelerini araştırın derim 60-80 tl arasında fiyatları var

Çok teşekkür ederim :) filtre için geçici bir çözüm arıyorum aslında akvaryum özelliklerine göre beni üç ay idare edebilecek uygun bir iç filtre bulunmazmı dersiniz. Biraz yer problemide var akvaryumu yerleştirdim bir karış yer kalmadı odada desem yeridir.

İç filtrede olur tabiki. Şöyle izah edeyim filtre saatte 3 kere suyunuzu çevirse yeterlidir. Yani debisi en az saatte 240 litre olan bir iç filtre yeterli olacaktır. Sadece iç filtre malzemesi fazla koyamazsınız içine o eksi yanı var iç filtrelerin. Yani biyolojik ve kimyasal filtrelemeyi tam anlamda yapamazsınız

Yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim

Geri