Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kırılıdı :(

meritiko

As 3 Üye
Akvaryumum kırıldı :( Suyunu değiştirip akvaryumu temizleyim dedim.Birden akvaryum elimden kaydı kırıldı.Şuan kaplumbağaları leğene koymak zorunda kaldım.Off off :( ne yapacağım ben ya? :((

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

=((
Çok kötü olmuş akvaryumunuzun kırılması.
Biran önce yeni bir akvaryum almaktan başka çare yok.Büyük plastik bir kabınız varsa ısıtıcınızı takıp kaplumbağalar bir süre onda idare edebilir.

Öyle yaptım zaten.Off elimde kesildi çok acıyor :( Ama kapluşlara daha çok üzüldüm :( Gitti güzelim yuvaları :(((

Öncelikle geçmiş olsun.Umarım en kısa zamanda kolaylıkla zararını karşılarsın.Gerçekten kötü bir olay.Allah kimsenin başına getirmesin.Tekrar geçmiş olsun.

Herkese teşekkürler bugünlük bir kapta duruyorlar.Yarın akvaryum alacağım.

Akvaryum tamamen kırılmadıysa (sadece bir kenarı) camcıda kestirip yaptırabilirsiniz. Nitekim benim yeni paludaryumunun sol kenarını temizliyim derken aynı şekilde elimden kayaması sonucu kırdım. (İtiraf ediyorum :D ) Camcıda yaptırdım, mis gibide oldu. Malumat.

Arkadaşlar çok mutluyum.Kapluşlarıma 50-60 cmlik bir akvaryum aldım.Filtre,ısıtıcı,spot lamba,bitki çakıllarını herşeyini aldım :) Şuan kuruyorum.Çok mutluyum :) en kısa sürede resmini ekliyeceğim.

Mini bir iç filtre aldığınız filtre.
Bende de benzer özellikle sahip atman mini iç filtre var.Kaba pislikler konusunda çok başarılı değil.
Dip çekimi yapmak zorunda kalabilirsiniz.Haftalık olarak temizlemeniz lazım.
İçinde büyük ihtimalle karbon da olacaktır.Onun yerine elyaf koyarak daha düzgün bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Filtre hep açık kalsın kapatmayın hiç.Büyük ihtimalle sessiz çalışacaktır zaten.
Eğer akvaryum yükü fazla olursa yetersiz kalır bu filtre.

Bir şey soracağım filltrenin borusu içeride mi olacak dışarıda mı?

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.

Suyu geri veren boru isteğe bağlı suyun içinde ya da dışında olabilir.

Geri