Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Köşelerindeki Pvcler

dqukan15

Bronz 5 Üye
Merhaba arkadaşlar.Ben camcıda akvaryum yaptırdım ama köşelerine pvc olmadığı için takmadı.
Adam sadece görüntü olarak işe yaradığını söyledi.
Babamda onun camı tutacağını o olmassa akvaryumun patlıyacağını söylüyor.
Sizce pvcnin önemi nedir ?

Cvp: Akvaryum Köşelerindeki Pvcler

Bence dayanıklılıktaki faktör cam kalınlığı.Benimkilerde de yok ama 150 lt suyu taşıyor.Ama babanızın dediği de bir bakıma doğru olabilir.Çünkü Camların bir arada olmasını sağlayıp destekler.

Çerceveler akvaryumun daha saglam olmasını saglayacaktır.

Çok büyük bir akvaryum değilse pvc olmadan da dayanabilir. Benim hazır aldığım küçük akvaryumlarda çerçeve yoktu.

Eğer esneme gibi bir problem yoksa gerek yok bence.
Benim akvaryumda 100 litreden fazla su var.Şimdilik bir problem yok.

Ben her ihtimale karşı alayım nerede bulabilir acaba camcıya sordum camcıda olmaz dedi nalburdada yok.

Forumda çerçeve yapımı vardı ordan baka bilirsiniz.

Hiç bilmiyorum.Ama internette araştırırsanız mutlaka işe yarar sonuçlara ulaşırsınız.

Bilgileriniz için teşekkür ederim.

Büyük akvaryum yapan camcılar çerçeveyi de yapıyor. İki iş olacak ama belki çerçevesini de başka bir yerde taktırabilirsiniz.

Şu pencere kapı doğramacılar var ya onlardan bulabilirsiniz sanırım.

pvc'den önce kayıt ve kuşak yaptırırsanız pvc'ye gerek kalmaz (;

Camcı dediki sadece silikonu gizliyor gerek yok bende onun aklına uydum yaptırmadım ama siz beni aydınlattınız yapacağım en kısa sürede :D

Geri