Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum kumu ve havlu hakkında.

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar merhabalar. 2 sorum var

1- Akvaryuma kum koyucam ince silis kum. Yıkayıp güzelce duruladıktan sonra komple suyu boşaltıp koyup üstüne mi su ekleyeyim? Veya su degisimi sırasında üstten kumu tabana ekliyip sonra ustune temiz su mu ekliyim?

2- Kaplumbagamda hafif belirtiler var akciger enfeksiyonunu. Ya güneslendirme sırasında oldu veya akvaryumun üstü acık diye. Yani kaplumbagam ve akvaryum odamda. Camım devamlı acık. Kapatırsam sıcaktan ölürüm odamda :)

su sbt 28 C ama gece pencereden serinlik geliyor. Dolayısıyla uyurken vucut su ıcınde kafası kuru alanda oluyor.

Akvaryumun ustunu geceleri örtmem mi gerek? üşütmemesi icin? Yoksa en başından beri yanlış mı yapıyorum ?

Cvp: Akvaryum kum ve havluu

kumu iyice yıkayıp akvaryumda su yokken yere serebilirsiniz. eğerki akvaryumunuzda ısıtma lambası yoksa takınız yoksa üşütür ve a. enfeksiyonu olur ki sizdede başlamış gibi gözüküyor.

Isıtma lambam var da güneş ışığı gibi çalışıyor. Sabahdan akşama kadar. Akşam kapatıyorum lambayı normal olarak.

Yalnız akvaryum suyunu boşaltırsam tamamen yararlı bakterilerde gidicek..

RE: Akvaryum kum ve havluu

Kumu 3/1 lik su degisiminde ekleyip bosalttigin su yerine temiz su eklersin. Filtreyi birkac saat dondup sonra temizlersin. Bu sekilde yaparsan garanti olur.

Geceleri soludugu hava soguksa usutme ihtimali var tabiki. Akvaryumun ustunu ince sal yada tulbentle ortersen nemin iceride kalmasini saglarsin. Ben kislari oyle yapiyorum. Yasadiklari ortamda havalarindaki nem %70 oraninda fakat bizim onu Turkiyede yaratmamiz mumkun degil. Bazen sirf bu nemsizlikten bile hastalanabiliyorlar.

Veterinere nasıl götücem diye başlığım var genel bölümde. Veterinere gittikten sonraki deneyimleri yazdım orda.

Verdiği ilacı kullanmıyorum. Emre abi sağolsun vildan hanımı aramış. 2 tane ilac ismi verdi. Gentamisin alıcam. Veteriner üşütmüş hırıltılı solunum var dedi. Eğri yüzüyoruz tek. Vildan hanımı pzt arayacağım dozajı ayarlekn durumu da izah ederim.

Sanırım üşütmesi ya güneşlendirirken ya su değişimne (burayı sanmıyorum cünkü sular kilerde duruyor sıcak ortam) ya da gece üşüttü.

En iyisi bu gece boydan boya akvaryumu tülbent gibi birşeyle kapatıyım..

Yavrum benim iyileşsin bir an önce.

Kumu da su değişiminde akvaryuma koyup kum oturduktan sonra yeni su ekleyip eski hacmine getirip mi filtreyi calıstırıyım anlayamadım :smile:

RE: Akvaryum kum ve havluu

Umarim kisa surede iyilesir. Vildan hanim isinin eglidir. Ona guvenebilirsin :)

Yok suya kumu koy sonra suyun 3/1 ini bosalt. Sonra filtreyi calistir su temizlensin bir sure oyle ekle yeni suyu. Kumu dokerken filtreyi calistirma icine ceker :D

Haha öyle yapcağıma zaten direk filtrenin içnine dökeyim hiç çekmeden direk kum olsun zaten içi :D

Valla telefonda umarım yardımcı olur. Sonuçta izmirdeyim istanbulda olsam gözüm kapalıu giderim de bakalım hayırlısı :) Sadece hırıltılı solunum ve ufak bir soğuk algınlıgıda olabilir bakıcaz görücez....

Geri