Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum ölçüleri.

Guyuh

Bronz 2 Üye
akvaryumumun ölçüleri 40x25x30 ama ben buna yaklaşık 10 cm su koyuyorum alıcağım filtre ne kadar gücü olmalı yani ne alıyım filtre olarak söyler misiniz lütfen?

Cvp: ölçüler bunlar :D

Akvaryum çok ufak. Tamamen doldursanız 30 lt ediyor. Su seviyesini maksimum yapıp yukarı kuru alan yapabilirsiniz. Aksi halde o su seviyesi ile ölüm fanusundan farkı olmaz. Hatta ısıtıcı ve filtre bile takamayabilirsiniz. Su çok hızlı kirleneceğinden ötürü komple değişmesi gerekecek ve düzen oturmayacak. Kaplumbağa ortama uyum sağlayamayacak. Bunların tümü hastalık ve ölüm sebebidir. Suyu yukarı kadar doldurursanız bir şelale filtre ile temizliği sağlarsınız. Bu sayede gene akvaryum içindeki yer daralmaz.

Kaplumbağanız yavru ve akvaryum tam kapasite ile kullanılırsa dahi size yaklaşık 4-5 ay yetecektir.

Cvp: akvaryum ölçüleri

kaplumbağam 3 yaşında ama 6 7 cm civarı o yüzden zaten çok yavaş büyüyor büyüsün hele değiştiricem akvaryumu ama bir şey sorucam kaplumbağam 3 yıl ölüm fanusunda azıcık suda yaşadığı için yüzmeyi bilmiyor ben şimdi bu yüzden bu kadar az su koyuyorum şimdi bu suyu dediğiniz gibi çok yükseltsem boğulur mu kuru alanı var ama oda yukarda yine yukarı yüzmesi gerekiyor çıkması için yüzme bilmiyor neden sizce sanki ayağına gülle bağlı gibi hep suyun dibinde batıyor hiç diğer kaplumbağalar gibi suyun üstünde böyle yüzdüğünü görmedim napcam bana bir öneri bulun lütfen?

RE: akvaryum ölçüleri

O zaman durum farklı. Kasları hiç gelişmemiştir. Suyu yavaş yavaş kontrollü yükseltin. Her gün 1 cm gibi. Açıkca belirteyim; Uzun ve meşakkatli bir süreç olacak.

Ancak akvaryumun eni boyu gene ona küçük. Derinlik kadar boy be ende önemli. Hayvan nereye gitse cama gelecek.

Geri