Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum sorunu

M€RC@N

Bronz 2 Üye
arkadaslar bugun mercan ve ben akvaryumumuzu almaya gıttık ama burası kucuk bır yer ve tek satan bır yer var petshop gibi orasıda getıttıremedıgını söyledı benim mercan hala kucucuk ölum kabında
birde zaten 3 ay sonra yurtdısına geri döneceğim
simdilik burda gecıcı olarak oval fanus gıbı bırsey satacagını soyledı acaba onlardan mı alsam yoksa baska seyler yapabılır mıyım

Cvp: akvaryum sorunu

Dikdörtgen şeklinde büyük leğenler var idareten onda bakabilirsin.
Örneğin : mailto:/forum/Konu-uygun-mu-resimli.html
Bu biraz sağlıksız olur ama ayriyetten oturduğunuz yerde camcı-çerçeveci dükkanı varsa akvaryumdan daha ucuz bir fiyata akvaryum yaptırabilirsiniz.

aa camcı var dur bıde ben yarın oraya gıdım
cok saolun bırde bu legenlere ısıtıcı koyabılır mıyım acaba

rica ederim.bilemeyeceğim leğeni hiç denemedim.

http://img481.imageshack.us/img481/9213/...izeqn4.jpg

Eğer dediğiniz buysa evet ısıtıcı takılabiliyor bir zamanlar bende kullanmıştım.

Bence camcıda yaptır. Kendim gidip akvaryum aldım ve çok pişmanım. Belki seni biraz uğraştırır; camcıya laf anlat, akvaryum silikonu kullansınlar vs vs ama değer.

Benim tavsiyem şu ne olursa olsun akvaryumunu büyük yaptır (tabii imkanın varsa) benim akvaryumum şuan 50 litre alıyor. Kaplumbağalarım küçük oldukları için rahat rahat yetiyor ama ileri de büyüyünce sorun olacak gibi.

Eğer o kadar büyüğünü kaldıramam diyorsan. En az 50 litrelik yaptır ve şekli kareye yakın olsun. Benim akvayumum dikdörtgen bir şekle sahip ve dekorları nereye koysam olmuyor. Hemen hemen iki üç seçeneğim oluyor bu da beni üzüyor. Kuru akan ısıtıcı ve filtre tıkış tıkış bir arada durmak zorunda kalıyor.

Leğene de sığıyorsa ısıtıcı koyabilirsin.Ne kadar sağlıklı olur bilemem.

Eğer geçici bir yer yapacaksanız 10 Tl'ye satılan 10 litrelik kapa koyabilirsin ama geçici olarak.

Geri