Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum su sızdırıyor silikon üstüne silikon uygulanır mı ?

nachtmerie

Altın 5 Üye
Arkadaşlar Kare akvaryum yaptırmıştım camcıda silikonlandı bugün su koyuyordum kontrol etmek için sızdırmalar olduğunu farkettim silikon üstüne silikon olur mu yoksa sızdıran bölgeyi kazıyıp baştan mı silikon çekmeliyim?

http://c1201.hizliresim.com/t/j/1v3df.jpg

Cvp: Akvaryum su sızdırıyor silikon üstüne silikon uygulanır mı ?

Su sızdırıyorsa camcıya götürün kendisi silikonlasın uğraşmayın ama kendiniz halletmek istiyorsanız sızdıran yerlere akvaryum silikonu çekebilirsiniz.

silikon üstüne silikon pek sağlıklı olmaz kazınıp tekrardan sürülmesi daha sağlıklı.90 derece açıda düz bir yer varsa kendinizde yapabilirsiniz.

silikonu cok az kullanmış 1 kat daha kendim çekerim artık bazı noktalarda sızdırma var. Silikonun yoğun olduğu noktaları da kazıyıp yaparım artık.. anlaşılan 1 haftadan önce kuramıcamm paludaryumumu :)

Akvaryumun ölçüleri nedir ?
Birde silikonu çekerken,iç kısımdan ve çektiğiniz bölgenin tam köşesinden yayarak sürün.Tek bıçaklı traş bıçağı (permatik) le içten kazıyın , iyice kuru olduğundan emin olunca silikonu sürün. Abartılı bir şekildede bolca sürmeyin :)

suuu boşalttıktan sonra kuruyunca gönül rahatlığı ile silikonlayabilirsiniz. Ama ila istiyorsanız kazıyıp sıkın silikonu 1 günde kurur :) bir günde de içini dezenfekte edersiniz ertesi gün hazır olur :)

60x60 kare 30cm yükseklik

http://c1201.hizliresim.com/t/j/1v3df.jpg

1 günde koyulaşmaz. Ben kendi akvaryumumu cumartesi aldım salı gününe kadar bekledim.Benden öncede akvaryumcuda durdu 2-3 gün. Bu havalarda silikon kolay kolay koyulaşmaz.Bir kaç gün daha sabredin derim iyice koyulaşana kadar.

Şimdi tekrardan silikonluyum 2 gün beklerim o zaman 1 günde dezenfekte hafta sonuna hazır olur inşallah :)

Hayırlı olsun kardeşim şimdiden. Aceleye getirme geç olsun sağlam olsun . Bozulup bir daha yapmaktansa yapıp biraz bekleyip yıllarca kullanmak daha mantıklı.

Bencede biraz bekleyin haftasonuna hazır olur.60x60 akvaryumu ne kadara yaptırdınız?Hayırlı olsun :)

Malesef her camcı akvaryum yapmayı beceremiyor; camları iyice traşlamak ve rodajlamak gerekiyor yoksa böyle sıkıntılar çıkıyor. Şimdiden tekrar hayırlı olsun :)

Macci123' Alıntı:
Bencede biraz bekleyin haftasonuna hazır olur.60x60 akvaryumu ne kadara yaptırdınız?Hayırlı olsun :)

60x60 30cm yükseklik 4mm cam 18 TL Cam ücreti.7 tl Akvaryum silikonu 10 tl akvaryumcu montajı için verdim.35 Tl tuttu

Teşekkürler :)

Geri