Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum suyu bulanıklaştı

u_po

Bronz 5 Üye
selam arkadaşlar,
akvaryum suyum üzerinden 24 saat bile geçmeden bulanıklaştı,ne yapmam lazım veya sebebi nedir? beklemem lazım mı?
şimdiden tşk...

Cvp: akvaryum suyu bulanıklaştı!!!

Filtrasyonu ne ile sağlıyorsunuz? akvaryum hacmi nedir? canlı yükünüz nedir? Biraz bilgi verin ki çözüm bulalım. "Bir şarkı vardı, çok güzeldi, ismini bilen var mı?" diye sormak gibi birşey bu.

RE: akvaryum suyu bulanıklaştı!!!

Bunlara ilave yeni kum koydumuz mu? Bilmediğiniz bir kök var mı? Akvaryum cam önünde mi?

Cvp: akvaryum suyu bulanıklaştı

akvaryum ölçülerim 60*30*25 15cm yüksekliğe kadar su var. iç filtre kullanıyorum...
2 bebek kaplumbağa var,akvaryumu yeni kurdum içindeki herşey yeni... su kirli değil ama bulanık...

İç filtre akvaryuma oksijen veriyor mu?

Cvp: RE: akvaryum suyu bulanıklaştı

AEK' Alıntı:
İç filtre akvaryuma oksijen veriyor mu?

evet veriyor,bi arkadaşım kaplumbağalar çok çabuk suyu kirletir dedi ama 24 saat bile geçmeden bu oranda kirletebileceklerini sanmıyorum,iki tane bebek sonuçta...

Bulanıklık beyaz renkte ise iç filtrenin verdiği hava zerrelerinden kaynaklı olabilir. Tepede vanası varsa ayarını kısmak gerekir. Kum, kök, renkli taş veya plastik malzemelerden yoksa ben başka sebep düşünmüyorum.

AEK' Alıntı:
Bulanıklık beyaz renkte ise iç filtrenin verdiği hava zerrelerinden kaynaklı olabilir. Tepede vanası varsa ayarını kısmak gerekir. Kum, kök, renkli taş veya plastik malzemelerden yoksa ben başka sebep düşünmüyorum.

Renk li taş???
akvaryumun dibindeki kum ve taşlar olmak üzere hepsi renkli?
renklileri çıkarıp ne koymamı tavsiye edersiniz? doğadan toplayacağım taşları iyice kaynatıp koysam olur mu?

Renkli taşlar ve kumlar genelde kalitesiz boyalarla hazırlanıyor. Zamanla salınım yaparlar. Bu kadar hızlı bulanıklık yapacak derecede olacağını sanmam ama genede çıkarılmalı. Bunlar yerine doğal kum ve taş koymak gerekir. Kum olacaksa ince silis kum ve üzerine bir kaç büyük çakıl ile gayet güzel ve doğal olur.
Kum konusuna değinmeniz iyi oldu. Kum akvaryuma konmadan önce sıcak su ile en az 5-6 defa yıkanmalı. Genede kum bir süre daha bulanıklık yapar. Dış filtre olan akvaryumlarda bir gecede berraklık sağlanır. İç filtre kullandığınız için bu bir kaç gün sürebilir.

AEK' Alıntı:
Renkli taşlar ve kumlar genelde kalitesiz boyalarla hazırlanıyor. Zamanla salınım yaparlar. Bu kadar hızlı bulanıklık yapacak derecede olacağını sanmam ama genede çıkarılmalı. Bunlar yerine doğal kum ve taş koymak gerekir. Kum olacaksa ince silis kum ve üzerine bir kaç büyük çakıl ile gayet güzel ve doğal olur.
Kum konusuna değinmeniz iyi oldu. Kum akvaryuma konmadan önce sıcak su ile en az 5-6 defa yıkanmalı. Genede kum bir süre daha bulanıklık yapar. Dış filtre olan akvaryumlarda bir gecede berraklık sağlanır. İç filtre kullandığınız için bu bir kaç gün sürebilir.

bilgilerin çok faydalı oldu aek,çok tşk...
kumları en az 7-8 defa sıcak su ile durulamıştım artık birkaç gün bekleyip ne olacağını görmek lazım... tabi bu aradada renkli taşların zararlı oldugunu ögrenmiş oldum hemen dediğini yapmak için çalışmalara başlıycam...

Geri