Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum suyu hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Feya

Bronz 3 Üye
Hafta sonunu geçirmek için köyümüze gideceğiz az sonra ve kaplumbağacıklarımı da yanımda götüreceğim. Köye gidince akvaryumun suyunu değiştireceğim haliyle. Acaba köy suyu(içilebiliyor.) onlara zarar verir mi? yani ani su değişimi onlara zarar verir mi? Giderken burada kullandığım sudan götürsem mi?

Cvp: Yeni Knu Açma Kurallarna aykırı bir başlk ama gerçektn çok acele cevaba muhtacım.

Feya' Alıntı:
Hafta sonunu geçirmek için köyümüze gideceğiz az sonra ve kaplumbağacıklarımı da yanımda götüreceğim. Köye gidince akvaryumun suyunu değiştireceğim haliyle. Acaba köy suyu(içilebiliyor.) onlara zarar verir mi? yani ani su değişimi onlara zarar verir mi? Giderken burada kullandığım sudan götürsem mi?

Burada musluk suyu mu kullanıyorsunuz içme suyu mu acaba? Bir de suyuna, değerleri ayarlayan bir vitamin kullanıyo musunuz?

Yeni Knu Açma Kurallarna aykırı bir başlk ama gerçektn çok acele cevaba muhtacım.

çeşme suyu kullanıyoruz her zaman. Ve öyle bi vitamin kullanmıyorum maalesef..

Cvp:   Yeni Knu Açma Kurallarna aykırı bir başlk ama gerçektn çok acele cevaba muhtacım.

Feya' Alıntı:

Normalde çeşme suyu çok kireç içerdiğinden kaplumbaglara zarar verir. Ancak çeşme suyunu 1 hafta dinlendirdikten sontra kullanmalısınız (benim tercihim içme suyu kullanmanız). Çeşme suyu kullanacaksanız sera marka ph düzenleyici ve sera aquatan adında su değerlerini düzenleyen bir damla var bunu kullanın.
Bunun dışında köyüüzdeki suyun bir sıkıntı yaratacagını düşünmüyorum. Yalnız su ısısına dikkat edin ev mümkünse gitmeden kaliteli bir markanın su değerlerini düzenleyen vitamnlerinden alın.

Cvp:   Yeni Knu Açma Kurallarna aykırı bir başlk ama gerçektn çok acele cevaba muhtacım.

eaglewatch' Alıntı:
Feya' Alıntı:

Normalde çeşme suyu çok kireç içerdiğinden kaplumbaglara zarar verir. Ancak çeşme suyunu 1 hafta dinlendirdikten sontra kullanmalısınız (benim tercihim içme suyu kullanmanız). Çeşme suyu kullanacaksanız sera marka ph düzenleyici ve sera aquatan adında su değerlerini düzenleyen bir damla var bunu kullanın.
Bunun dışında köyüüzdeki suyun bir sıkıntı yaratacagını düşünmüyorum. Yalnız su ısısına dikkat edin ev mümkünse gitmeden kaliteli bir markanın su değerlerini düzenleyen vitamnlerinden alın.

çok teşekkür ederim... iyi günler
konu kilitlenebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri