Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Suyu ve Dibi Hakkında?

PowerfuL

Bronz 3 Üye
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bugün birden gözüme çarptı. Büyük kapluşum (Neromenjo) dipte birikmiş atıkları ağzındayken gördüm ve geri çıkardı sanırım net gözlemleyemedim. Zemin şuan sade ve boş. Atıklar dipte birikiyor ve dip çekimi yapmadım hiç. Zahmetli ve zor iş gibi geliyor. Pek araştırmadım açıkcası. Onun yerine belirli gün aralığında genel temizlik yapıyorum. Zemin için yakın zamanda ince silis kum alacağım. Sonuç itibariyle Neromenjo'mun bunu yapması herhangi bi' sorunu tetikliyor olabilir mi?

Bi' diğer husus ise, akvaryumum da arıtma-temiz su kullanıyorum. Suyun üst yüzeyinde sanki suya yağ karışmış gibi gözüküyor. Bunun nedeni nedir acaba?

Cvp: Akvaryum Suyu ve Dibi Hakkında?

Ilk sorunuz ıcın bırsey dıyemem net bılgım yok ancak suyu bır gun dınlendırın oyle koyun hatta bazı kısıler 2 gun dınlendırılmesını soyluyor legen gıbı agzı acık bı yerde ve mavı damla dedıgımız dezenfektan kullanın

kendi dışkılarını yiyor sanırım, bu bir problem değil, yemedikleri yemleri elinizle falan toplayarak akvaryum temizliğine katkıda bulunabilirsiniz, ayrıca eğer vitamin damlası falan damlatıyorsanız suya o şekil yağlanmalar olur, bir dış filtre almalısınız.

Yemleri ben elden veriyorum. Annem akvaryum içine atarak veriyor. Vitamin damlasını yeme damlatarak veriyorum ve sanırım bunlardan ötürü oluyor. Yorumlarınız için teşekkür ederim. :)

Geri