Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum suyunun içinde bir şeyler oluşmuş ?

flora11

SKF Delisi
akvaryum suyunun içinde kıl gibi incecik beyaz solucan gibi kıvrılarak yüzen minicik şeyler oluşmuş metalin mavisi damlattım sizce ne yapmalıyım ?

Cvp: akvaryum suyunun içinde bir şeyler oluşmuş ?

Eğer deri parçası değil kurt olduğuna eminseniz şu konuları okuyun derim. Komple dezenfekte derekebilir.
mailto:/forum/Konu-akvaryumdaki-kurtcuk.html?highlight=kurt
mailto:/forum/Konu-akvaryumda-kurt.html?highlight=kurt

Planarya olabilir. Google'da bir aratın. Proteinin bol olduğu akvaryumlarda çıkabiliyor, su değerleri oturunca da yavaş yavaş kaybolurlar.

Emre bey bu konularda koyu renkli kurtlardan bahsediliyor benimkiler beyaz
deri olmadığına eminim çünkü deriler her zaman oluyor bunlar kaplumbağalarım dipteki taşları kazdıklarında çıktı ortaya.

dbasol' Alıntı:
Planarya olabilir. Google'da bir aratın. Proteinin bol olduğu akvaryumlarda çıkabiliyor, su değerleri oturunca da yavaş yavaş kaybolurlar.

hayır bundan değil benimkiler sanki beyaz bir dikiş ipliğinden 2-3 milimlik parçalar gibi ve solucan gibi kıvrılarak yüzüyorlar renkleri beyaz

Ecem' in kendi konusuda vardı. Ama bulamadım. O bayağı uğraşmıştı. Bilgisayardan girince tekrar kontrol ederim.

Konulara tekrar baktım. Beyaz olma ihtimalleride yazılı. İlk mesajla konuyu geçmeyin.

Planaryalar da aynı bahsettiğiniz gibidir, büyütülmüş resimlerinde farklı görünüyorlar ancak tam tarif ettiğiniz gibi. Yüksek çözünürlüklü videolarda belki daha iyi fikir sahibi olursunuz youtube'da. Özellikle geceleri aktiflerse, ışığı açtığınızda sayısı çoksa planarya olması yüksek ihtimal.

dbasol' Alıntı:
Planaryalar da aynı bahsettiğiniz gibidir, büyütülmüş resimlerinde farklı görünüyorlar ancak tam tarif ettiğiniz gibi. Yüksek çözünürlüklü videolarda belki daha iyi fikir sahibi olursunuz youtube'da. Özellikle geceleri aktiflerse, ışığı açtığınızda sayısı çoksa planarya olması yüksek ihtimal.

sayıları çok mu bilmiyorum taşların arasında saklanıyorlar ve taŞlar da beyaz oldugu için görünmüyorlar

AEK' Alıntı:
Eğer deri parçası değil kurt olduğuna eminseniz şu konuları okuyun derim. Komple dezenfekte derekebilir.
mailto:/forum/Konu-akvaryumdaki-kurtcuk.html?highlight=kurt
mailto:/forum/Konu-akvaryumda-kurt.html?highlight=kurt

iki konuyu da okudum ama ikisinden de değil

benim gördüklerim aşırı derecede küçük ip parçası gibi internette bununla ilgili bir şey okumuştum akvaryum tuzlarından koyunca geçiyormuş ama sanırım bu kaplumbağalara zararlı olur

ben küçükken babamın canlı doğuran tankı vardı onda da olmuştu bu babam içindeki kumu günlerce kaynar metalin mavili sularda bekletmişti sanırım başka çare yok peki bunların kaplumbağalara bir zararı var mı ?

Sonuçta daha önceki deneyimlerinizede bakacak olursak kople dezenfekte gerekecek. Ancak içeride kaplumbağalarla tuz işlemi yapmayın. Mümkünce kaplumbağaları başka yerde tutup akvaryumu komple dezenfekte edin.

Bu tarz canlılar asalak şeklinde yaşama eğilimindedir. Emin olmamakla birlikte zararlı olma ihtimalini düşünerek hareket etmeli derim.

Geri