Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Temizliği 2

Vampir

Gümüş 5 Üye
Katılım
10 Tem 2017
Mesajlar
121
Şimdi akvaryumu ve filtreyi temizledik kumdaki kirlerin hemen hepsini neredeyse aldık ancak akvaryum 3 gün sonra gene renk değiştirdi gibi ve içeride göz gözü görmüyor şuanda attığım yemleri yememelerinden veya uv lambası başka birşeyden olabilir mi bu durum ?
 
Muhtemelen akvaryumda biyolojik döngü oluşmamış bunun için dinlendirilmiş suyla akvaryum suyunun haftalık dip çekimi yapman ve hergün eksilen suyu dinlendirilmiş olarak koyman gerekiyor çeşme suyundaki klor tüm faydalı bakterileri öldürdüğü için o bakteriler minik pislikleri parçalayamıyor suyunda bulanık görünüyor . İkinci ihtimal kullandığın kum silis , dere veya akvaryumlarda sıkça tercih edilen kumlardan biri değilse tozutma olması muhtemel .
 
Akvaryumun bir resmini atabilir misin? İçindeki malzemeler görülecek şekilde.
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Kum silis ve bekletilmiş su ekledim ama 3 gün sonra hemen rengi gitti ve içerisi gözükmüyor

Tabiki ama içerisi gözükmüyor nasıl resmi net çekeceğime yarın bir bakacağım
 
Filtrenin çalıştırdıktan sonra ilk suyunu kovaya boşalttın mı? İlk gelen su şayet carbon malzeme varsa bir süre siyah su çıkar. Su şeffaflaşana kadar kovaya boşaltır. Fişini çeker akvaryuma yerleştirip eksilen suyu tamamladıktan sonra çalıştırırız.

Kum rengi kristal gibi taneler varsa onun tozudur. Bu zamanla tabana oturur bir kısmı da filtre tarafından çekilir. Genel temizlikte kumu karıştırıp havalandır. Taneler tabana oturur toz suda kalır o vakit suyu al. Böyle yapa yapa bir süre sonra toz kalmaz.

Yemi yedikçe at. Birden fazla atarsan yemedikleri dağılıp tabanda kir yapar. Su bulanıklaşmaz ama alg üretir.

Filtrede elyafı iyi sıkılamadıysan sepet yanından kirli su kaçak yapar. Su girdiği gibi çıkar.

Mango yada mopani kökleri taze ise sarı özsuyu salar.
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Filtreyi çalıştırdıktan sonra ilk suyu kovaya boşaltmadım.

Suyun yüzeyinde böyle kum taneleri gibi ufak parçalar var.

Yemi atıyorum bazen yemiyorlar ve buda evet artıyor.Kurutulmuş balık yemeye başladılar birtek şimdilik.

Elyaf dediğiniz sünger değil mi ? Onu ne kadarda bir temizlemek lazım iki günde bir iyi mi ?

Mango yok ama taşlar var büyük bu rampadaki taşlar suya düştü.

Birde kaplumbağalar ve taş böyle kaygandı tutmaya çalışınca.

Hala berraklaşmadı bu halini resim atabilirim istediğiniz yer varsa veya test kiti ile kontrol edip değerleri söylesem sorunu bulabilir miyiz acaba ?
 
Filtreyi akvaryuma kuracaksın sadece su çıkış hortumunu uç boruyu takmadan kovaya koyup çalıştıracaksın. İlk su çıkınca fişi çekip hortuma boruyu takıp yerine monte edeceksin tabi evvela filtreye su doldurmak gerek boş olarak kur. Musluklu ise muslukları aç. Su çıkış borusundan havayı emip suyun filtreye dolmasını duyunca bırak kendi kendine dolar. Bu arada filtre akvaryumdan aşağıda olacak. Su çıkış borusunda suyu gördüğünde diğer işi yaparsın.

Kum tanelerini ve yüzeydeki pislikleri maşrapa ile alırsın. Bunlar kum tanesi ise ıslat tabana çöker. Kalanı alırsın.

Elyaf sentetik pamuk. Bunda pahalıya kaçmana gerek yok. Ama jbl symec dış filtrede en iyisi.

İç filtrede kirlenene kadar; dış filtrede filtre işlevini yitirene kadar durur. Sonra kaldırıp atar yenisini koyarsın. İç filtrede sadece kirlenen kısmı yolup atarız eksileni takviye yaparız böylece fazla ziyan olmaz.

Dış filtrede sepet kenarlarında boşluklar olur. Buralara parça takviyesi yaparız ki su kenarlardan kaçak yapmadan malzeme içinden geçsin.

Elyaf kullanmadıysan kir taneleri ufak yada sıvı halinde ise girdiği gibi çıkar. Elyaf bunları tutar sünger tutmaz. görünen o ki sebep bu olabilir. Yine de bir resim at.

Kayganlık alg kaplanmasından yada yağlı bir üründen kaynaklı olabilir. Misal balıkları yiyecekleri boyda parçala ve yedikçe at. Fazla atarsan yağı suya geçer hayvanlarda parçalayıp suya yağlı parçaları dağıtır. Alg ise bunları yıkayıp temizleyeceksin her yüzeye bulaşır. Cam, rampa altı, ekipman vs.
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Tetra Ex 1200 kullanıyorum kum tanesi değilde yağlanma gibi birşey

Akvaryumun içinde duran filtreyi bi atmam lazım yoksa cihazın içindeki mi ? Yenisini nerden alabilirim ?

Bunda kapakçık var ama parça takviyesi nasıl yapacağım ?

Elyaf mı kullanıyorum bilmiyorum neyin resmini atayım tam olarak ?
 
Dışkılar ağırlıklı olarak seramik altında kalır ama bir miktarı sıvılaşıp üste çıkar. Kova içi yağlı bir yüzey ile kaplanır. Temizlerken bulaşık süngeri kullanıyoruz. Bazı noktalarda da diş fırçası.

İç filtre haznesine koyduğun elyaf kirlenince atıyoruz. Bu kolaylık sağlıyor. Süngeri yıka yine koy birde aralıklı olunca tam temizlik olmuyor. Tozumsu kirleri tekrar suya veriyor. Elyaf sıkı lifli olduğu için tam çekim yapıyor.

Kapakçık dediğini anlamadım.

Akvaryumun genel resmini atacaksın.
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Sudaki yağı süngerle nasıl temizlerim anlayamadım ?

Yıkayıp elyafı yerine koyuyorum işlevi var gibi sanırım nereden alabilirim yenisini ?

Pardon sepet kenarlarında kapakçıklar var yani açılıp kapanan buna parça takviyesi demişsiniz onu anlayamadım.

Bu ilk resimde üstteki yağlanmayı gösteriyor









Su tertemizdi 2 günde gene bu hale geldi
 
Sudaki değil cam ve ekipman gibi üzeri tabakayla kaplanan bölgelerin üzerinden geçeceksin.

Elyaf her petshopta ve sitelerinde satılıyor. 250 gr. Yada 500 gr. al. 1000 gram olanlar geniştir bundan alma. Elyafı sepet ölçüsünde kestikten sonra ıslat kabarıklığı gitsin. Sonra bir köşesinden sepetteki boru deliğinden geçecek şekilde ufak boşluk aç üzerinden geçir.

Kapakçık dediğini anlamadım. Sepete filtre malzemesini koyduğunda kenarlarda boşluk kalır. Buralara elyaf parçası sıkıştırıp malzeme ile aynı hizaya getirirsin. Sonra üste koyacağın elyaf tabakasını oturtursun. Bu sepetin kenarlarını boş bırakırsan üste koyduğun tabaka ıslandığında boşluk olduğu için oynar. Alttan gelen su daha kolay çıkacağı bu kenarlara yöneldiği için o sepetteki malzemeyi es geçer. Doğrudan üst sepete geçer.

Elyaf kullandığında daha randımanlı temizler. Su emişteki süngeri çıkar. O uçta plastik ızgara var değil mi?

Akvaryuma yağlı birşey damlattın mı devit vs. Bir malzeme ne kullanıyordun?
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Conrtapur kullandım ama haftada bir iki damla.Su değiştirdikten sonra hiçbirşey kullanmadım.İç ve dış camıda silmiştik güzelce.
 
Filtre malzemesi ne var elinde?

Metilen mavisi yağ tabakası yapmaz. Hortumları da temizledin mi iç yüzeyi zamanla alg kaplar. Filtre ilk çalıştığında su tekleyerek gelir o sırada hortumdan bir miktarını söküp akvaryuma atar.
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Exo Terra 1200 kullanıyorum hortumların içini temizlemedim sormuştum ama tamamen temizlenmiyor demiştiniz diye denememiştim
 
Jbl hortum fırçası al. Onunla temizleyebilirsin. Benim dediğim sert plastik dirseklerin içi tam temizlenmiyor.
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Hortum fırçasıyla mı daha kolay olur sizce yoksa ucuna elyaf koyup su tutmak mı ?

Birde sorun sizce bundan mı kaynaklıdır ?
 
Hortum fırçası ile daha iyi temizlersin. Diğer türlü tıkanabilir iyi temizlenmez. Hortumlar güneş yada ışık gördüğü vakit alg daha hızlı çoğalır ve kiri tutar.

Hortumdan gelen su ile akvaryuma kir, yağ tabakası geçer. Bir de elyaf kullanmamışsın filtre içindeki dışkılarda sıvılaşıp gider, elyafı kullan farkı görürsün. Başka ne filtre malzemeleri vardı elinde?
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Sadece bu dış filtresi var ama elyafı nerede kullanacağım anlamadım ?

Suyun içinde duran o sünger gibi şey değil mi ? Onu kullanıyorum.
 
Dış filtrede seramik, sünger harici birşey yok mu?
 
Cvp: Akvaryum Temizliği 2

Hiç anlamamki modeli markası buydu.

Bugün temizledik boruları tıkanmış yerler vardı açıldı şimdi.Filtrenin içindeki elyaf ve birkaç parça içinde sipariş vereceğiz.Tüm bunlar olsa bile akvaryum kendi kendine açılır mı sizce yoksa dip çekim gene şart mıdır bilir misiniz ?
 
Geri
Üst