Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryum ve bazı sorular

ege-can

Gümüş 3 Üye
arkdaşlar ben toti ve tetiye bi tane daha arkadaş almak istiyorum bunu daha önce sitede belirtmiştim ve kavga sorunları olabilir demişti arkdaşlar ve bende akvaryumumu büyülterek bu sorunu hallede bileceiğimi düşündüm şimdiki akvaryumunum yüksekli 30 cm boyu 60 cm eni 20 cm sizce 3 kaplunbağa için 5-6 yaşlarına kadar sığabilmesi için kaça kaç akvaryum almalıyım ama en boy ve yükseklik olarak yazarsanız sevinirim
bi başkas sorumda ek besinler yani yem olarak istemiyorum 2 farklı yemim ve karıdesim var.onun haricinde evde bizimde yediğimiz bazı besinlerin hangileri kaplunbağalarda yiyieblir?

elma, tavuk, salam, biskuvi yiyor benimkisi hatta doritos bile yiyior :D

iyiymiş sizinki ama benim özellikle akvaryum ile ilgili sorumdu çok önemli çünkü :)
bu dediğiniz herşeyi hemen atınca yermi yoksa alıştıktan sonra mı yavaş yavaş mı yani?

sen elmadan başla elmayı severler kabuklu olan kısmı değilde elmanın içini küçük parçalar halinde at akvaryuma kemire kemire yemeye başlarlar. Ayrıca tavuğuda tabiki gidip kızarmış piliç atmıcaksın :D tavugun haşlanmış halini yada çiğ halininin yumuşak yerlerini atabilirsin parçalayarak yiyecektir. Akvaryumuna gelince akvaryumunun şuanki hali yeterli bence abartmaya luzum yok illaki alıcam diyorsan mümkün oldugunca büyük almaya çalış ilerde birdaha değiştirme sorunun olmasın yani büyük akvaryumda yaşabilirlermi diye düşünme yaşarlar kırallar gibi yaşarlar hemde :D

bencede ama ben arkadaşımdan biliyorum kaplunbağalrı karetalar çüftleşmişler ve bu kapluş doğurmuş yumurtalar faln var ve arkdaşşın haberi yok bundan bi gün bi bakmış akvaryuma 10 tane küçüçük kapluş ilk bana söyledi faceden işte aniden doğurduğunu düşün 10 tane kapluş gerçi hayatta olmazda o bizim ardaşın şansı ama 1 haftaya kalmadı 10 da öldü çok üzüldüm.tmm akvaryum çözüldüde benim akvaryumum çeyreği dolu(kendimizi tanıtalım bölümünden toti ve teti ye bakabilirsin onalar benim kapluşlar ve orayada yorumunu bırakabilirsin ben bakarım sonra burayada akvaryumun su seviyesi ile ilgili görüşünü bildirirsin) şimdide teşekkürler

Yeni Doğan Kapluşlara Akvaryum Çok Büyük Gelir Ve Yalnızlık Hissi Verir Ayrıca Yeni Doğan Kapluşların Yüzme Becerisi Çok Gelişmemiştir İnşallah Bir Daha Böyle Hatalar Yapılmaz Onlarınki De Can Sonuçta :(

süper' Alıntı:
arkdaşlar ben toti ve tetiye bi tane daha arkadaş almak istiyorum bunu daha önce sitede belirtmiştim ve kavga sorunları olabilir demişti arkdaşlar ve bende akvaryumumu büyülterek bu sorunu hallede bileceiğimi düşündüm şimdiki akvaryumunum yüksekli 30 cm boyu 60 cm eni 20 cm sizce 3 kaplunbağa için 5-6 yaşlarına kadar sığabilmesi için kaça kaç akvaryum almalıyım ama en boy ve yükseklik olarak yazarsanız sevinirim
bi başkas sorumda ek besinler yani yem olarak istemiyorum 2 farklı yemim ve karıdesim var.onun haricinde evde bizimde yediğimiz bazı besinlerin hangileri kaplunbağalarda yiyieblir?

Öncelikle kaplumbağanızla sağlıklı güzel günler dilerim.Kaplumbağanıza arkadaş almanız çok iyi olur ilk zamanlar birbirlerini tanıyana kadar (en çok 2,3 hafta içersinde) biraz kıskançlığa bağlı hırçınlık yapabilirler ancak en kısa zamanda birbirlerine alışacaklardır.Akvaryumunuz 36 litre başlangıç için uygun ancak 5-6 yaşlarına kadar bakmayı düşündüğünüzde imkanınız ve yeriniz müsaitse hiç olmazsa ortalama 250 litrelik bir akvaryum oldukça iyi olacaktır (50-50-100 cm ebatlarında=250 litre) kaldıki büyüdükçe akvaryumu büyütme gereksinimi doğacaktır zaten o zaman tam olarak PALUDARYUMA çevirmeniz gerekecektir.(Ben şu anda 225 litre sulu alan,100 litre kuru alana sahip PALUDARYUMDA 4 adet kaplumbağa besliyorum tam teşkilatlı 5 yaşlarında 2 adet 4 yaşında 1 adet 3 yaşında 1 adet kaplumbağa mevcut.)(hem sulu hemde belli bir oranda karasal alana sahip olma özelliğine PALUDARYUM denir).Kaplumbağalarınıza piyasad bilinen yemler dışında arkadaşlarınızda bazılarını belirtmişler.Az haşlanmış tavuk,az haşlanmış balık,az haşlanmış kıyma gibi (15 günde bir),deneyerek verebileceğiniz meyveler çok sık olmamak kaydı ile verebilirsiniz.Ayrıca kabuk yapısının sağlamlaşmasına faydalı olacak yumurtanın beyazını verebilirsiniz.

tmm teşekkürler arkadaşlar ama daha almadım arkaş .ünkü bu kapluşları biraz büyüdüğünde ben bu akvaryumu büyültmek zorunda kalıcam ve büyük bir akvaryum alıncada arkadaş alıcm bide benim akvaryumn kuru alanı aşağıda olduğu için suyu çok doluramıyorum nasıl bi kuru alan yapıyım bana örnekler erir misiniz?

PeyniR~PörtleK' Alıntı:
Yeni Doğan Kapluşlara Akvaryum Çok Büyük Gelir Ve Yalnızlık Hissi Verir Ayrıca Yeni Doğan Kapluşların Yüzme Becerisi Çok Gelişmemiştir İnşallah Bir Daha Böyle Hatalar Yapılmaz Onlarınki De Can Sonuçta :(

tam tersine kaplumbagalar sosyal hayvanlar degildir.hatta yalnız olmaları onun için daha iyi olcaktır yem kavgaları vb. yassanmıyacaktır.kuru alan oldugu sürece yüzmede fazla zor olmayacaktır

Geri