Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Ve Ekipmanlar

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar bugün kaplumbağıma akvaryum alacağım akvaryumun litresi kaç litre olmalı?su ıstıcısı,fitre,uvb lambası alacağımı biliyorum.Peki akvaryum taşlarının boyutları nasıl olmalı?Bilgi alabilir miyim?

Edit tubidik: Konu paludaryum teraryum kategorisine taşındı.

Alabildiğiniz en büyük akvaryumu alın ki kaplumbağanız büyüdüğünde rahat etsin.Aldığınız akvaryumun boyutuna göre 50 veya 100W'lık bir ısıtıcı işinizi görecektir.Yine akvaryumunuzun boyutuna göre bir filtre almanız lazım.Su hacmi büyük olacaksa dış filtre almanızı öneririm.uvb lambayı kolay kolay bulabileceğinizi zannetmiyorum.Taşlarda kaplumbağaların yutamayacağı büyüklükte olmalı.

Genel olarak büyük akvaryum almanız tavsiye edilir başlangıçta, zira daha sonra büyütmek zorunda kalıyorsunuz ve bu da para kaybı oluyor. Ben 50x30x40 aldım, şimdi ise pişmanım keşke 150x70x50 gibi bir şeyler alsaydım diye. Karşılayabiliyorsanız olabildiğince büyük almaya çalışın.

Isıtıcı ve filtre, akvaryumun boyutuna ve içeride kaç tane canlı yaşayacağına göre belirlenir. Akvaryum büyüdükçe filtre de ısıtıcı da büyütülmelidir (aslında daha çok filtre değişmelidir, ısıtıcı gene iş görür )

Bu nedenle öncelikle akvaryumunuzu belirleyin, daha sonra önerilerde bulunmak bizler açısından daha kolay olacaktır.
Ve tavsiyem alırken görece ince uzun akvaryum almaya çalışın, mesela bu linkteki gibi ;
mailto:/forum/konu-yeni-evimiz-2011-model.html

Bu tür akvaryumları kaplumbağa yetiştirmede daha uygun buluyorum, ben başta kareye benzer bir akvaryum almakla hata ettim, siz bu hataya düşmeyin bence. :)

Cevaplarınıza göre size yardım gelecektir :)

zencefil' Alıntı:
Alabildiğiniz en büyük akvaryumu alın ki kaplumbağanız büyüdüğünde rahat etsin.Aldığınız akvaryumun boyutuna göre 50 veya 100W'lık bir ısıtıcı işinizi görecektir.Yine akvaryumunuzun boyutuna göre bir filtre almanız lazım.Su hacmi büyük olacaksa dış filtre almanızı öneririm.uvb lambayı kolay kolay bulabileceğinizi zannetmiyorum.Taşlarda kaplumbağaların yutamayacağı büyüklükte olmalı.

hmm peki tamam çok teşekkür ederim bu aralar çok soru soruyorum galiba :) ama ne yapalım sonuçta bir canlı besliyoruz onun iyiliği için :)

Fakat çok büyük alma şansım yok çünkü akvaryumu koyacak yer yok :( ancak orta boy alabilirim şimdilik :(

Bence akvaryumun boyunun yanında genişliği de önemli.Kaplumbağa büyüdükçe hareket edecek yeri kalmıyor dar akvaryumlarda.Satılan akvaryumların çoğunu eni çok dar boyuna göre.Akvaryum alırken enin ve yüksekliğinin olması da önemli bence.

dar akvaryumlarda derinlik olarak güzel ama kare akvaryumlar daha doğal bir hava veriyor gibi düşünüyorum.

Geri