Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum yapımı

Raccolta

Altın 2 Üye
Akvaryum yaptıracağım fakat iyi bilen birisini bulamadım. Cam kalınlığına dikkat edilecek ve akvaryum silikonu ile yapılacak. Camcı bunu yapabilir sanırım. Başka dikkat edilmesi gereken unsurlar var mı?

Cvp: Akvaryum yapımı

Tanıdığınız bir camcı varsa ona yaptırın derim ve kesinlikle akvaryum slikonu olacak tabiki.Ben cam kalınlığını 10 milim yaptırın derim o da çok pahalı olur size.Siz en iyisi hazır alın:smile:

Petshoptakiler daha ucuza geliyorsa yandık. :D Büyük bir alanları olsun istiyorum kaplumbağalarımın , biraz ucuza getirmek istedim ailem için. Fakat maalesef sahip olamayacağım gibi gözüküyor o akvaryuma. ''Boşver ölünce yenisini alırsın'' diyen zihniyetle ne yapacağım ben. :(

benim ailemde öyle diyo çok üzülüyorumm :(

Ben de ilk başta bir camcıya yaptırmayı düşünüyodum ama araştırdığım camcıların çoğu akvaryum özel işçilik gerektirir daha önce yapmadık falan dediler bende güvenemedim ve hazır akvaryum aldım :smile:

Yapanların işinin ehli olması gerekiyor. Ben şu an yaptırırıyorum ve firmanın bir çok uygulaması var. Cam kalınlığı yapılacak akvaryumun ölçülerine göre belirlenir. Normal camcı akvaryum statiğini bilmeyebilir. Büyük akvaryumlarda bu çok önemli. Örneğin kayıt ve kuşaklar, uygun silikon gibi. Kenarların birleşmesi ve iyi silikonlama da önemlidir.
Birde akvaryum imal eden firmalarda çok çeşitli fiyatlar veriyor. Dikkatlice bir kaç yerle görüşün ve yaptığı işçiliği bilin.

Birde akvaryumu yaptırmanın avantajı kuru alanı üst kat şeklinde kule olarak yapıp su hacminden kazanabilirsiniz.

Küçük hacimli akvaryumların yapımı kolay oluyor, genelde her camcı yapabilir ama 50 litre ve üstü akvaryumlar için iş biraz profesyonelliğe giriyor.

Tabi oturduğunuz yerlede alakalı hazır akvaryum fiyatları ama bana çok pahalı geliyor.mailto:/forum/Konu-bu-da-benim-paludaryumum.htmlBen Amasya Merzifonda oturuyorum.Linkteki akvaryumu sanayide bir camcıda yaptırdım.130lt su alan hacmi.Ama camlar yüksek kuru alan falanda içinde 70 tl ye mal oldu.Tabi şunuda belirtiyim 3 ay sonunda alt camda çatlama oldu.Cam kalınlığı artırılarak tekrar cam silikonlandı.Şu an sorunsuz.

Ben bu işlerin camcı yerine akvaryum imalatçılarında yapılmasından yanayım. Ufaklar için zaten uğraşmazlar. Zaten ufak boyutların dışarda pet shopta satılanları aşırı pahalı değil.

Geri