Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!AEK' Alıntı:Akvaryum hacim hesabı için en, boy ve yükseklik gerekiyor. İki kaplumbağaya ömür boyu bakılacak akvaryum hacmi minimum 200 lt, ancak şu an o kadar büyük yaptıramam ileride büyütürüm diyorsanız 100 lt yaptırıp 2-3 sene kullanabilirsiniz. İleride kavga olursa direk ikinciyi yaptırıp ayırma olanağınız da olur.
Akvaryum mümkün olduğunca kareye yakın olmalı. Yapısı itibariyle kaplumbağa akvaryumunun enide geniş olmalı. Siz hangi hacimde bir sistem kuracağınızı belirtirseniz ona göre ölçü tavsiyesinde bulunurum.
Ancak bana sorarsanız aşağıdaki ölçüleri değerlendirebilirsiniz. Bunların hepsi için cam kalınlığı 5 mm öneriliyor, ancak güvenlik ve sağlamlık için ben 6 mm den aşağı olmamasını öneririm.
60*50*40h =120 lt
70*40*40h =112 lt
70*50*40h =140 lt
Kuru alanı iki bölme yapıp ekipman sayısını artırmaya gerek yok derim. Çünkü iki tarafıda ayrı ayrı lambalarla ısıtmanız gerekecektir. Tek kuru alan gayet iyi olur.
AEK' Alıntı:Kuru alana toprak gerekmez. İleride seneler sonra yavru vs durumu olursa tekrar dizayn edilebilir. Kuru alanda kum, toprak iyidir ama çok külfetli olur. Dağıtacak, suyun içine dökecek. Bıktırır bence.
AEK' Alıntı:Ben akvaryum silikonu ile taş yapıştırttım. Rampada aynı şekilde. Tutunup çıkabiliyorlar. Ancak kuru alan suya yakın olsunki rahat kullansınlar.