Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ömürlük akvaryuma geçiş

efeyilmazz

Moderator
Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
1,634
iyi günler. yaklaşık 5 cm kabuk boyunda bir kaplumbağam var ve 70x30x45 boyutunda bir akvaryumda bakıyorum. yaklaşık 1-2 yıl sonra ömürlük akvaryuma geçiş yapmayı düşünüyorum fakat akvaryum üstü kuru alanı nasıl yaptıracağım ki? kendimde yapamam. yani mesela camcıya akvaryum üstü kuru alanı yaptırırken ona nasıl anlatacağım neyi nasıl yapacağını falan?
 
Gercekten asiri mukemmel bir akvaryum yaptiricaksan camcida sana pahaliya patlar ama eğer hepsiburada gibi sitelerde vantuzlu kaplumbaga karalari var onlari alabilirsin/kopukten kendin yapabilirsin (strafor)
 
o tür ürünleri pek sevmiyorum şuanki akvaryumumdaki kuru alanı da camcı yaptı üstünde yapay çim var. telefonum bozuk olmasaydı akvaryumumun genel resmini atacaktım.
 
akvaryumunuz buydu galiba
 

Ekli dosyalar

  • 5364-91d27c5ed3d007db893df82a502675fa.jpg
    5364-91d27c5ed3d007db893df82a502675fa.jpg
    5.7 KB · Görüntüleme: 16
Kucuk geliyo diye buyutcekseniz bunun daha buyugunu yapmasini soyleyin bence bu guzel olmus.
 
benim cam yaptirmama sebebim tangur tungur vurup kirmasindan korkmam
 
küçük gelmiyor zaten kabuk boyu 5cm civarı ama ömürlüğe geçtiğimde akvaryum içi mi yaptırsam bunun gibi yoksa akvaryum üstü mü yaptırsam diye düşünüyorum.
 
omurluge gectiginizde icine ot mit koymayin simdiden soyleyim buyuyunce yer
 
benimki 11 cm boyunda ve strafor kopukle gayet memnun hem yumusak oldugu icin rahat oluyor ustunde uyuyor
 
akvaryum üstü kuru alan bu şekilde oluyor.
 

Ekli dosyalar

  • VQENqV.jpg
    VQENqV.jpg
    635.4 KB · Görüntüleme: 16
Akvaryum içi dediğim akvaryumun içinde, suyun dışında olan kuru alan oluyor. sizin akvaryumunuzdaki de akvaryum içi kuru alan oluyor yani.
 
rampali normal olan ici oluyo anladim.. yaptirabilcekseniz akvaryum ustu daha konforlu olur ona ama nereye koyacaksiniz okadar seyi 🤔
 
Geri
Üst