Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryuma alışamadılar

rafiyonk

Yeni Üye
merhaba benim rafi ve fiyonk adında iki adet kaplumbağam var. 10 gün kadar önce edindim. ve ölüm fanusunda besliyordum. 3gün önce bir akvaryum aldım 50x50x30 ölçülerinde. ilk başta yüzmekte zorlandılar daha sonra çok huysuzlandıklarını gördm. nefes nefese kaldılar. daha sonra çıkarıp tekrar eski fanuslarına koydm. nasıl alıştırabilirm onları yardım lütfen. teşekkür ederim şimdiden

Cvp: alışamadı

Su seviyesini yavaş yavaş arttırın. 4-5 günde 1, 1-2 santim artırın yükseltin. Bu sayede alışırlar diye düşünüyorum

Cvp: Akvaryuma alışamadılar

Kapluşlar normal şartlarda yüzmekte zorlanmazlar ancak bir rahatsızlık olduğunu farkettiyseniz Huriyem hanımın söylediği gibi su seviyesi yavaş yavaş arttırılabilir veya akvaryumun içine tutunabilecekleri bitki ya da kaya gibi aksesuarlar koyularak dinlenebilmeleri sağlanabilir.

Aslında yavru kaplumbağalar o derinliğe alışmakta hiç zorlanmazlar. Ama siz önlem olarak arkadaşın bahsettiği gibi yavaş yavaş seviyeyi artırabilirsiniz.

Gram kadar sudan onlar için derin suya attığınız için alışamamaları normal bence. :) Bende akvaryuma geçtiğimde bu sorunu yaşamıştım çırpınıyordu sürekli. Ama su seviyesini günde 3 5 santim artırdım ve 3. gün çok güzel bir şekilde yüzmeye başladı. :)
Hatta annem ' boğuluyor çıkar onu ' dediği halde inat edip alıştırmıştım. :) Çıkarmayın alışacaktır zamanla. Su seviyesini arkadaşın dediği gibi artırın kolay gelsin. :)

İnşallah yakın zamanda alısırlar .Benım kaplumbagalar akvaryuma gectıklerınde sankı yıllardır o anı beklıyormuscasına cılgınlar gibi yuzuyorlardı :)

Bizde daha bu gün geçtik.Fakat kapluşum kara alanı öğrendi öğreneli ordan inmiyor. Bazen kabuğunun beyazladığını görüp korkup suyun içine bırakıyorum fakat gene çıkıyor kuru alana. Ben filtreden korktuğunu düşünüyorum ama bilemiyorum karadan inmiyor hiç gece ölüm kabına geri döneceğiz gibi görünüyor.

Geri