Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akvaryuma vatoz

ata12

Altın 1 Üye
25 litrelik akvarymum var bir tanede 8 cmlık kaplmbagam var sızce vatoz almalımıyım alırsam ne olur

Cvp: akvaryuma vatoz

Kaplumbağa büyük ihtimalle balığa saldırır ve öldürür. Zaten kendisine göre küçük olan akvaryumda başka canlı barındırmak istemeyecektir. Hiç tavsiye etmem.

Bende aldım şu an beraber yaşıyorlar kapluşum onu hic takmıyor.Simdilik bi sorun yok.
Ama ilerde onu yiyecektir.

ben ona avcılık yeteneklerini gelistirsin die almısıtım.

Sende albilirisin bence.

Vatozu yutmaya çalışırken olabilecekleri umarım biliyorsunuzdur. Büyük ihtimal kılçığı boğazına takılacaktır.

Ben de özellikle akvaryumda dip temizliği için vatoz almayı düşünüyorum. 2 kaplumbağam var. Birisi 25 cm, diğeri 15 cm boyunda ve 3 yaşındalar. Akvaryumcuda yaklaşık 20 cm uzunluğunda, büyük bir vatoz gördüm ve adam almamı tavsiye etti. Siz alma konusunda ne düşünürsünüz?

Vatozlar çok fena dışkılayan hayvanlar, şansınıza kaplumbağalarınız ve vatozunuz anlaşabilir ama 20 cmlik bir vatoz çok kirletecektir akvaryumu.

Vatozlar buyudukce temizleme orani azalir. Akvaryumcu elinde kalan vatozu satmaya igrasmis. Hele ki bir kaplumbaga akvaryumuna vatoz onermek pek akillica degil, kemikleri nedeniyle ciddi sikinti olur yutmaya kalkarsa.

Geri